Έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου «Ελληνικός κοινοβουλευτισμός: αφετηρίες, εξέλιξη, προοπτικές» από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

    Ημερομηνία:

    τόμος που μόλις κυκλοφόρησε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία περιλαμβάνει τα πρακτικά του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου 2020. Ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Σπύρος Βλαχόπουλος, o Γιάννης Βούλγαρης, η Βασιλική Γεωργιάδου, η Κατερίνα Δέδε, o Σάκης Δημητριάδης, η Λίνα Λούβη, o Χρήστος Λυριντζής, ο Νίκος Μαραντζίδης, o Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος, η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, o Ηλίας Νικολακόπουλος, o Αντώνης Μ. Παντελής, η Μάρω Παντελίδου Μαλούτα, o Νίκος Παπασπύρου, o Σπυρίδων Γ. Πλουμίδης, o Γιώργος Χ. Σωτηρέλης, ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, o Ευάνθης Χατζηβασιλείου, o Χρήστος Χατζηιωσήφ και ο Χρήστος Χρηστίδης επιχειρούν να αναδείξουν την πορεία και την εξέλιξη του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα από τις αφετηρίες του, την εμπέδωσή του, αλλά και τις κρίσεις που προκάλεσαν οι διχασμοί του 20ού αιώνα.

    «Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδος είναι κοινοβουλευτική. Αντιπροσωπευτική. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στο μέλλον, διδασκόμενοι από το παρελθόν. Και αν διδάσκομαι σημαίνει γίνομαι καλύτερος, τότε αυτό το συνέδριο σαφώς παρέχει στον ελληνικό κοινοβουλευτισμό γνωστικές προϋποθέσεις για να γίνει καλύτερος!», σημείωσε σε μήνυμά του κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας.

    O τόμος αφιερώνεται στη μνήμη του Ηλία Νικολακόπουλου που έφυγε από τη ζωή όταν ο τόμος βρισκόταν στο τυπογραφείο.

    Η έκδοση διατίθεται από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ιδρύματος της Βουλής, καθώς και στο περίπτερό του στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (2-18 Σεπτεμβρίου 2022).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μήνυμα σε Γερουλάνο με… γεύση Αχαΐας

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δείχνει διατεθειµένος να ανεχτεί για...

    Ερύμανθος: Ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικές μελέτες – Σε πρώτο πλάνο οδική ασφάλεια και πολιτική προστασία

    Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα δύο σηµαντικές µελέτες των Τεχνικών Υπηρεσιών της...

    Ζάκυνθος: Όχι στη θανάτωση του πίτ μπουλ μετά τον θάνατο του δίχρονου – Μεταφέρεται σε ειδική δομή

    Ομόφωνα αποφάσισε η αρμόδια πενταμελής επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου...

    Εξαφάνιση Λόρας: Τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στο «φιάσκο»! Τα κανάλια έβγαζαν μάρτυρες πώς… την είχαν δει

    Είκοσι δύο ημέρες ολόκληρη η χώρα και η Ελληνική Αστυνομία αναζητούσαν τη...