Εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών: 88 “επώνυμοι” Πατρινοί στο εδώλιο

Ημερομηνία:

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην πολύκροτη υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας καθώς εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών.

PHILOXENIA

Το σκεπτικό του παραπεμπτικού βουλεύματος περιγράφεται σε 1.600 και πλέον σελίδες, το οποίο και αναμένεται τις επόμενες ώρες να επιδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών προκειμένου να εκτελεστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες  από χθες το πρωί νομικοί κύκλοι ενημερώθηκαν ότι εκδόθηκε το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών βασιζόμενο στην πρόταση του Εισαγγελέα.
Ωστόσο, αυτό θα διακριβωθεί από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί το επίσημο έγγραφο στους άμεσα εμπλεκόμενους.
Το πολυσέλιδο βούλευμα θα αναπαραχθεί σε ψηφιακή μορφή προκειμένου άμεσα να κοινοποιηθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Η υπόθεση βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο καθώς από το βούλευμα κρίνεται ποιοι παραπέμπονται σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.

Συνολικά, προτείνονται να παραπεμφθούν σε δίκη, 88 άτομα. Πρόκειται στην ουσία για όλα τα διοικητικά συμβούλια της τράπεζας, την επίδικη περίοδο, για τα μέλη όλων των ελεγκτικών επιτροπών, επαγγελματικά στελέχη του φορέα, αλλά και για αρκετούς δανειολήπτες.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας, προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για ζημιά 209.437.991,67 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε εξακολουθητική απάτη, της απάτης, της πλαστογραφίας, κ.ά.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΣΟΨΥ Πάτρας: Κοντά στην απόκτηση μόνιμης στέγης

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις του Συλλόγου Οικογενειών...

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος υποδέχθηκε τον Ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέο

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ντίνος υποδέχθηκε...

ΥΠΑΑΤ: 1,56 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους της Δυτικής Ελλάδας για απώλεια εισοδήματος

Σε μια ακόμη ουσιαστική κίνηση στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας...

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στο Αίγιο για γυναίκα 39 ετών

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στο Αίγιο, όταν μια...