Έκκληση Αγαπηδάκη στις γυναίκες για προληπτική μαστογραφία – «Έχω ευρήματα και η ίδια, τα παρακολουθώ»

    Ημερομηνία:

    Έκκληση προς τις γυναίκες να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων για καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννήματα» απηύθυνε η Ειρήνη Αγαπηδάκη από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε μάλιστα πως και η ίδια εντάσσεται στο πρόγραμμα καθώς οι προληπτικές εξετάσεις εντόπισαν ευρήματα που χαρακτηρίζονται «ύποπτα» και απαιτούν τακτική παρακολούθηση ώστε, αν στο μέλλον εξελιχθούν σε κακοήθεια, να εντοπιστούν άμεσα.

    proliptikes
    «Και εγώ είμαι στην ομάδα του “Φώφη”, έχω ευρήματα η ίδια» ανέφερε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ενώ συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι «έχω εύρημα το οποίο δεν είναι κακόηθες, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση ώστε, αν εξελιχθεί σε τέτοιο, να το εντοπίσω έγκαιρα».

    Πρόσθεσε ότι «δεν είναι κάτι που με ανησυχεί, είναι πολύ κοινό και χρειάζεται απλά παρακολούθηση», για να υπογραμμίσει «το είπα ακριβώς για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να μη φοβούνται να κάνουν τη μαστογραφία τους. Η εξέταση αυτή μας κάνει να έχουμε τον έλεγχο και να μπορούμε να προλαμβάνουμε έγκαιρα τα προβλήματα».
    Η αναπληρώτρια υπουργός στην εισαγωγική της τοποθέτηση ανέφερε ότι μέσω του προγράμματος «Φώτη Γεννήματα» «πάνω από 430.000 ψηφιακές μαστογραφίες και πάνω από 27.000 γυναίκες με ευρήματα εντοπίστηκαν έγκαιρα. Όλες οι γυναίκες 45-75 ετών που έχουν ΑΜΚΑ ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα εύκολα, άμεσα και δωρεάν μπορούν να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα, κλινική εξέταση από γιατρό».

    Μιλώντας για την πλατφόρμα mastografia.gov.gr σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν εξετάσεις.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε φράουλες για τα παιδιά σας

    Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα των παιδιών,...

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών, πρωτοπόρο στην Ευρώπη στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρουσιάζει το 1ο Πανεπιστημιακό e-learning πρόγραμμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη για Δικηγόρους!

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών πρωτοπορεί σε Ελλάδα και Ευρώπη στον τομέα της κατάρτισης πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Από το 2023 ανακοίνωσε το...

    Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Τζώρτζια Αργυροπούλου

              Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πριν λίγες...

    Μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας στη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών

    Διάταξη με την οποία ο e-ΕΦΚΑ δύναται να αναθέτει...