Ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο έγινε 112 ετών και δήλωσε ότι δεν έχει «ιδιαίτερα μυστικά» ως προς τη μακροζωία του.
Ο Τζον Τίνισγουντ, ο οποίος γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 26 Αυγούστου 1912, δήλωσε στα Ρεκόρ Γκίνες ότι «δεν έχει ιδέα» γιατί έχει ζήσει τόσο πολύ. Ο Τίνισγουντ, που σε όλη του τη ζωή στήριζε τη Λίβερπουλ, ζει σε οίκο ευγηρίας στο Σάουθπορτ και έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο τον Απρίλιο, όταν πέθανε ο 114χρονος Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα. Είπε ότι ήταν «αρκετά δραστήριος ως νέος» και «περπατούσε πολύ», αλλά πίστευε ότι «δεν διαφέρει» από κανέναν άλλον. «Ή ζεις πολύ ή ζεις λίγο και δεν μπορείς πολλά να κάνεις για αυτό», σχολίασε.
«Γιατί έζησα τόσο πολύ, δεν έχω ιδέα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα ιδιαίτερο μυστικό που έχω. Ήμουν αρκετά δραστήριος ως νέος, περπατούσα πολύ, αν αυτό είχε κάποια σχέση, δεν ξέρω. Αλλά, για μένα, δεν είμαι διαφορετικός. Δεν διαφέρω καθόλου», είπε ο Τίνισγουντ, που γεννήθηκε την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός και 20 χρόνια μετά την ίδρυση της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας Liverpool και έχει ζήσει τις κατακτήσεις όλων των τίτλων εκτός από δύο, του 1901 και του 1906.
Ποιος είναι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο
Ήταν δύο ετών όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και μόλις είχε γιορτάσει τα 27α γενέθλιά του όταν ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Υπηρέτησε σε διοικητικό ρόλο για το Army Pay Corps, εντοπίζοντας εγκλωβισμένους στρατιώτες και οργανώνοντας προμήθειες τροφίμων και τώρα είναι ο γηραιότερος επιζών άνδρας βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γνώρισε τη γυναίκα του, Μπλόντγουεν, σε έναν χορό στο Λίβερπουλ και παντρεύτηκαν το 1942. Η κόρη τους Σούζαν γεννήθηκε το 1943 και το ζευγάρι έζησε 44 χρόνια μαζί πριν η σύζυγός του πεθάνει το 1986. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εργάστηκε ως λογιστής για τη Shell και την BP πριν συνταξιοδοτηθεί το 1972.