Eκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της δεξιάς, παραιτείται ο ηγέτης των Σοσιαλιστών

Ημερομηνία:

Η συμμαχία της δεξιάς που βρίσκεται στην εξουσία εδώ κι έναν χρόνο στην Πορτογαλία επικράτησε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν χθες Κυριακή, ενώ η αντιπολίτευση –οι Σοσιαλιστές– είδε το ποσοστό της να συρρικνώνεται, καθώς η άκρα δεξιά ενισχύθηκε περαιτέρω, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα.

PHILOXENIA

Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα όσον αφορά την ψηφοφορία της πορτογαλικής διασποράς, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες, η παράταξη του πρωθυπουργού Λουίς Μοντενέγκρου επικράτησε με το 32,7% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έλαβε 23,4%, ενώ η ακροδεξιά παράταξη Σέγκα («Αρκετά») το 22,6% των ψήφων.
]Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης των Σοσιαλιστών ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος μετά την βαριά ήττα που υπέστη η παράταξη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές χθες Κυριακή στην Πορτογαλία, καθώς συμμαχία της δεξιάς οδεύει να παραμείνει με βάση τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα στην εξουσία, ενώ η άκρα δεξιά σχεδόν έφτασε το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

«Θα ζητήσω εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος», είπε ο Πέντρου Νούνες Σάντους σε υποστηρικτές των Σοσιαλιστών.

Ο πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρου εξασφάλισε τη νίκη, αλλά χωρίς η δεξιά συμμαχία του να έχει επαρκή αριθμό εδρών στο κοινοβούλιο για να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Χωρίς νερό η Κρήνη την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου

Λόγω εργασιών σύνδεσης νέου δικτύου στην Κρήνη, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου,...

Η δεξιότητα που μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλό σας νεότερο

Ηδυνατότητα να μιλά και να κατανοεί κανείς μια δεύτερη...

Loudcasting: Η νέα συνήθεια με τα κινητά που ενοχλεί τους πάντες

Βίντεο, μουσική και τηλεφωνικές συνομιλίες σε ανοιχτή ακρόαση έχουν γίνει καθημερινότητα...