Εκοιμήθη ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος

    Ημερομηνία:

    Εκοιμήθη ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, μετά από πολύμηνη μάχη με προβλήματα υγείας. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

    Φλίγκος

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος το 2005 μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση των οικονομικών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και αλλά και για κάποιες αγοραπωλησίες της εκκλησιαστικής περιουσίας στους Αγίους Τόπους.

    «Ο Πατριάρχης πρ. Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο πολύπαθος, καλοκάγαθος, αγιασμένος από τον μεγάλο Σταυρό που σήκωσε πέταξε στους Ουρανούς» γράφει στο Facebook o π. Τιμόθεος Ηλιάκης που έγινε ευρύτερα γνωστός ως πνευματικός του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου.

    «Άντεξε με Ιώβειο υπομονή και γενναιότητα την κακία των ανθρώπων και μάλιστα αυτών που ευεργέτησε, ευλογούσε τους πάντες δεν αγανάκτησε» προσθέτει ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης.

    «Σαν γνήσιος Αγιοταφίτης έπρεπε να είναι στα Ιεροσόλυμα να ταφεί δίπλα στους Πατριάρχες Ιεροσολύμων, αλλά και εδώ μικροψυχία, κακία και φθόνος, μα δεν πειράζει τον τιμά ο Θεός και οι Άνθρωποι που τον αγάπησαν και του στάθηκαν. Περισσότερα για τα της κηδείας και ταφής θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα» αναφέρει επίσης.

    Δείτε την ανάρτηση: 

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε 19χρονη φοιτήτρια

    Βαρύτατο πένθος έχει προκαλέσει στην οικογένεια μιας 19χρονη φοιτήτριας...