Αναζητάτε ένα εύκολο ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας; Αυτή η συνταγή για τυρόψωμο με κρεμμύδι και σκόρδο είναι η ιδανική επιλογή. Με πλούσια γεύση τυριού, αρωματικού κρεμμυδιού και σκόρδου, αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για γεύμα ή μια λιχουδιά με ακαταμάχητη γεύση για κάθε περίσταση.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 μπαγκέτες, κομμένες σε διαγώνιες φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στο γκριλ.
- Κόψτε τις μπαγκέτες διαγώνια σε φέτες πάχους ¾ ίντσας.
- Σε ένα μεσαίο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και τη μαγιονέζα.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τις φέτες ψωμιού σε μία μόνο στρώση.
- Απλώστε το μείγμα κρεμμυδιού και σκόρδου πάνω στις φέτες ψωμιού.
- Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα τυριού και μαγιονέζας πάνω από το μείγμα κρεμμυδιού και σκόρδου.
- Ψήστε στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το τυρί να αφρατέψει και να ροδίσει ελαφρώς.
- Σερβίρετε αμέσως.
