“Εκρηξη” τζίρου για τις επιχειρήσεις το β’ τρίμηνο

    Ημερομηνία:

    Εκτόξευση τζίρου για τις ελληνικές επιχειρήσεις καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του χρόνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 111,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 39,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2021, που είχε διαμορφωθεί σε 79,8 δισ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2022 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, κατά 128,8%. Τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, κατά 4,2%.

    Ανοδικά κινήθηκε και ο Ιούνιος όπως προκύπτει για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση. Ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο 2022 ήταν 34,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 45,1% σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, που είχε ανέλθει σε 23,6 δισ. ευρώ.

    ΕΛΣΤΑΤ - Τζίρος επιχειρήσεων - Β τρίμηνο 2022

    Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούνιο 2022 σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, κατά 141,4%.

    Τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, κατά 31,5%.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποια υφάσματα μας δροσίζουν και ποια μας «ψήνουν»; Η επιστήμη απαντά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%cf%85%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%bc/

    Ηπειρώτικες πίτες: Φτιάχνουμε πλασίντα, κοθρόπιτα, μπατσαριά, και άλλες που λατρεύουμε

    Οι ηπειρώτικες πίτες αποτελούν ένα από τα πιο αυθεντικά και αναγνωρίσιμα...

    Το βουλκανιζατέρ που θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 29 Ιουνίου 2025

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Δυτ. Ελλάδα: Περίεργο… επεισόδιο – Τρεις ενεπλάκησαν σε καβγά με τσεκούρι και καραμπίνα

    Ένα περίεργο περιστατικό ερευνούν οι αστυνομικές αρχές στις Οινιάδες...