Εκσυγχρονίζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας

    Ημερομηνία:

    Σε εξέλιξη βρίσκεται το Κτιριολογικό Πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό τη δημιουργία, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών.

    Συγκεκριμένα, υπεγράφη στις 27/7/2023 Σύμβαση μεταξύ της αναθέτουσας αρχής «ΚΤΥΠ ΑΕ» και της αναδόχου εταιρείας, με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών».

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 2.285.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται εξ’ ολοκλήρου από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του γενικότερου έργου κατασκευής, ανακαίνισης και αναβάθμισης των Δικαστικών Μεγάρων. Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί και να παραδοθεί έως το τέλος του 2024.

    Στο έργο περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

    Η δημιουργία κατάλληλης υποδομής στα ακροατήρια του κτιριακού συγκροτήματος (Διοικητικό Πρωτοδικείο και Διοικητικό Εφετείο) για την εγκατάσταση εξοπλισμού για τη διενέργεια δικών εξ αποστάσεως, τηλεσυσκέψεων και τηλεσυνεδριάσεων.

    Η αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με νέα φωτιστικά, με λαμπτήρες τύπου LED, στα γραφεία, κοινόχρηστους χώρους και στα υπόγεια, με σκοπό τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτιρίου.

    Η βελτίωση των προσβάσεων και των υποδομών με κατάλληλες επεμβάσεις, έτσι ώστε τα κτίρια να είναι προσβάσιμα και «φιλικά» για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

    Ο έλεγχος και η επισκευή, ή η αντικατάσταση θυρών Πυρασφάλειας, καθώς και η διερεύνηση των υπαρχουσών υποδομών του κτιριακού συγκροτήματος σε θέματα σχετικά με την πυρασφάλεια και την αποτροπή τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών.

    Η αναβάθμιση του χώρου που στεγάζεται το σύστημα αδιάλειπτης παροχής ρεύματος και η δημιουργία κατάλληλης υποδομής κλιματισμού του χώρου.

    in.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τραγωδία στα Τέμπη: Εμφύλιος στον ΟΣΕ για τις αποζημιώσεις – Όλοι εναντίον όλων με φόντο τις αγωγές

    «Εμφύλιος πόλεμος» για τις αποζημιώσεις του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών,...

    Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα 7,939 δισ. ευρώ στο 7μηνο του 2025

    Πλεόνασμα, παρουσιάστηκε στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού, ύψους 2.168 εκατ....

    Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο Ρίου-Συνέλευση με απολογισμό και εκλογές στις 10/9

    Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί μεθαύριο (27/8) στις 21:00,...