ΕΚΤΑΚΤΟ: Αθώα η μάνα της 12χρονης – Ενοχος ο Μίχος

    Ημερομηνία:

    Την ενοχή του Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

    Φλίγκος

    Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

    Ακόμη, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) για μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αθώος κρίθηκε μόνο για εμπορία ανήλικου.

    Την απόφαση ενοχής του Ηλία Μίχου υποδέχθηκε με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

    dikastiria___7_
    dikastiria___4_
    ICECAP

    Αντίθετα, αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Η μητέρα κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση και ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης. Να σημειωθεί ότι η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας και αθώα κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της μαστροπείας.

    Σε ό,τι αφορά στους υπολοίπους κατηγορούμενους της υπόθεσης δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν: Την ενοχή του αποκαλούμενου «Μιχάλη» για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας και την αθώωσή του για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

    Ακόμη το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που φέρονται ως «πελάτες» της ανήλικης. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία και η καταδίκη τους αφορά στο αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής.

    Ακόμη ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία. Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάτρα του «τότε» και του «σήμερα» – Δείτε πώς ήταν το σιντριβάνι της πλ. Γεωργίου και πώς κατάντησε… (ΦΩΤΟ)

    του Αχιλλέα Ροδίτη Το έχουμε ξαναγράψει βάζοντας τις δύο αυτές...

    Στην Πάτρα ο Γιάννης Χαρούλης

    «Έλα στο χορό»: Με αυτόν τον στίχο από το...

    ΠΑΤΡΑ: Γίνονται ξενοδοχεία δύο επιβλητικά κτίρια στην Πλ. Τριών Συμμάχων

    Του Αχιλλέα Ροδίτη Το Hotel Majestic, το ξενοδοχείο που ήταν...

    Από πράσινοι σε μωβ: Πώς οι ωκεανοί της Γης αλλάζουν χρώμα μέσα στους αιώνες

    Σύμφωνα με νέα μελέτη,  στο μέλλον οι ωκεανοί της Γης – οι...