Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους

    Ημερομηνία:

    850.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν ένα έκτακτο επίδομα 250 ευρώ, ενώ αρμόδια στελέχη μιλώντας στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος δίνουν «μικρή πιθανότητα» για πληρωμή του «δώρου» των 250 ευρώ πριν από τις 25 Δεκεμβρίου και λόγω της τεχνικής διαδικασίας που απαιτείται για τη διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων, η πληρωμή είναι πιο σίγουρο ότι θα γίνει μεταξύ 27 και 31 Δεκεμβρίου.

    Το «δώρο» αυτό θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ, δηλαδή σε όσους παίρνουν μικτή προ κρατήσεων ασθένειας και προ φόρου σύνταξη, ή άθροισμα συντάξεων έως τα 638 ευρώ το μήνα. Αν ξεπερνούν τα 7.200 ευρώ είτε από σύνταξη είτε από άλλο εισόδημα (π.χ. ενοίκια) δεν θα πάρουν τα 250 ευρώ.

    ICECAP

    Για ζευγάρι χαμηλοσυνταξιούχων το κριτήριο για να πάρουν και οι δύο την ενίσχυση των 250 ευρώ είναι να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 14.400 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι το ατομικό τους εισόδημα δεν είναι πάνω από 7.200 ευρώ. Αν, δηλαδή, ένα ζευγάρι συνταξιούχων έχει συνολικό εισόδημα 13.500 ευρώ, εκ των οποίων ο ένας έχει 7.500 ευρώ και ο άλλος 6.000 ευρώ, την ενίσχυση θα την πάρει ο ένας με το εισόδημα των 6.000 ευρώ.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θέμης Μπάκας: Δήλωση για την 58η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967

    Για την 58η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου...

    Ακρωτηρίασαν δύο δάχτυλα του Μουγκοπέτρου – ΕΛ.ΑΣ.: Κανείς δεν μας ενημέρωσε! Το μάθαμε… από site

    Ακρωτηριάστηκε σε δύο δάχτυλα ο γνωστός μουσικός και δεξιοτέχνης του κλαρίνου, Άρης...

    ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: Αλλα 115 εκατ. ευρώ στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ για το έργο

    Αίσιο τέλος, τρία χρόνια μετά το αίτημα αποζημίωσης στο Δημόσιο, παίρνουν...

    Πλεόνασμα-έκπληξη ανοίγει τον δρόμο για μειώσεις φόρων

    Η μόνη «ευχάριστη είδηση» σε όλη την Ευρώπη -εν μέσω...