ΕΚΤΑΚΤΟ: Καρατόμησε τον Τυχικό η Ιερά Σύνοδος

Ημερομηνία:

Στην καρατόμηση του Μητροπολίτη Πάφου, Τυχικού προέβη η Ιερά Σύνοδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της, που είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά του μητροπολίτη που αποφάσισε να εξετάσει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο Τυχικός κλήθηκε να απαντήσει σε σωρεία ερωτημάτων γύρω από τα θέματα που ανέκυψαν σε βάρος του, παραθέτοντας τη θέση του, η οποία δεν φαίνεται να ικανοποίησε την Ιερά Σύνοδο.

Οι θέσεις του Τυχικού δεν έγιναν αποδεκτές από την Ιερά Σύνοδο, η οποία αποφάσισε την καρατόμηση του από τη θέση του Μητροπολίτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της συνεδρίας, από τον Αρχιγραμματέα, Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Χριστοδούλου, ο Τυχικός θα παραμείνει μέλος και επίσκοπος της Εκκλησίας.

Όπως αναφέρει, «συνήλθε σήμερα η Ιερά Σύνοδος, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ.κ. Γεωργίου. Αφού εξέτασε τις καταγγελίες κατά του Μητροπολίτου Πάφου, Τυχικού, αποφάσισε όπως ο εν λόγω αρχιερέας παραμείνει επίσκοπος της Εκκλησίας και μέλος της Ιεράς Συνόδου».

Σημείωσε επίσης ότι «είναι στη διάθεση της εκκλησίας η οποία θα τον αξιοποιήσει όπου δει, θα του δοθεί τίτλος και θέση από την Ιερά Σύνοδο. Από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει χρέη τοποτηρητού του Μητροπολιτικού Θρόνου Πάφου».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΑ ΜΠΛΕ! Γίνε κι εσύ μέλος της μεγάλης μπλε αλυσίδας

Με αφορμή την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο...

Πάτρα: Συγκινητική επιστροφή στο Δημαρχείο, πενήντα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους

Σταθερό πόλο έλξης για ανθρώπους που έζησαν στους χώρους...

Πάτρα: Προσωρινή διακοπή ηλεκτρονικών πληρωμών του Δήμου Πατρέων αύριο Παρασκευή

Ο Δήμος Πατρέων, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των...

H ΕΜΠΙΣΤΗ από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

• Σκηνοθεσία: Guillaume Giovanetti, Cagla Zencirci. • Σενάριο: Guillaume Giovanetti,...