ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο Νοσοκομείο ο Αγιορείτης γέροντας Β. Ποντικάκης

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ο 90χρονος σεβάσμιος πολιός Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης, πολύ σεβάσμιος αγιορείτης με πλούσια πνευματική πορεία και βαθιά θεολογική συμβολή, έχασε την ισορροπία του και έπεσε, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα στη μέση.

PHILOXENIA

Όπως αναφέρουν μάρτυρες στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πατέρες της μονής και ιατρικό προσωπικό που βρέθηκε στην περιοχή, ενώ με μέριμνα των αρχών ο Γέροντας Βασίλειος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα ενώ αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΚΗΣ

Ὁ Γέρων Βασίλειος (Γοντικάκης) εἶναι πρώην ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τῶν Ἰβήρων Ἁγίου Ὄρους

Παράλληλα ο Γέροντας Βασίλειος με ομιλίες και διαλέξεις που έκανε και κάνει έξω στον κόσμο, αλλά και με το πλούσιο συγγραφικό του έργο, συμβάλλει ουσιαστικά στη γνωριμία με την αστείρευτη ελληνορθόδοξη παράδοση και παιδαγωγεί εις Χριστόν.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Τροχαίο ατύχημα είχε η Μαρία Κανελλοπούλου

Μία αινιγματική ανάρτηση είχε κάνει πριν από μερικές ώρες...

Πάτρα: Μνημόσυνα που θα τελεστούν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6-9-2026

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ  ΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5-9-2026 ΚΑΙ ΩΡΑ 8,30 π.μ. ΣΤΟΝ...

Red Code αύριο σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Κυκλάδες, Χίο, Ψαρά και Ικαρία

Για αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου τίθενται σε κατάσταση κινητοποίησης Red...

Χριστίνα Αλεξοπούλου για Α. Σαμαρά: «Ας πάει στη Βουλή των Λόρδων» – Συνέντευξη στον Max Fm Πάτρας

Για την ακρίβεια, την οικονομία, το πολιτικό σκηνικό, το...