ΕΚΤΑΚΤΩΣ: Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

    Ημερομηνία:

    Το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 6 μ.μ., το βιβλίο του καθηγητή φιλοσοφίας Στέφανου Ροζάνη και του συνθέτη Θωμά Σλιώμη, «Μουσική, Ουτοπία και Νεωτερικότητα». Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα για την έννοια του εθνικού στην ελληνική μουσική, για τους μεγάλους αιρετικούς συνθέτες, τη σχέση της μουσικής µε άλλες τέχνες, τον ρομαντισμό και την αναζήτηση της ουτοπίας κ.ά. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς, ενώ ο κοντραμπασίστας Γιώργος Αρνής θα ερμηνεύσει το έργο του Θωμά Σλιώμη «Τόπος Αλφα». Περισσότερα στο ianos.gr.

    GLEARNET

    Ενα αφιέρωμα στην ποίηση του Διονυσίου Σολωμού με τίτλο «Και ρόδο μέσα μου πολύ» θα μεταδώσει διαδικτυακά σήμερα, στις 8.30 μ.μ., το Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο του κύκλου «Ποίηση και μουσική». Το πορτρέτο του Σολωμού συντίθεται μέσα από ποιήματα, στοχασμούς και επιστολές του, μαζί με μελοποιήσεις των Παύλου Καρρέρ, Νικόλαου Μάντζαρου, Θόδωρου Σπάθη και Γιώργου Κουρουπού. Συμμετέχουν οι Αρτεμις Μπόγρη (τραγούδι), Δημήτρης Γιάκας (πιάνο) και Ιουλίτα Ηλιοπούλου (απαγγελία). Η συναυλία θα προβληθεί δωρεάν μέσω της σελίδας του Ιδρύματος στο Facebook.

    Βασισμένη στο πολυμεταφρασμένο βιβλίο του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί και σε πλήθος κειμένων και ερωτικών επιστολών του συγγραφέα προς τη σύζυγό του, η παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την περίοδο 2016-2017, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, είναι διαθέσιμη για on demand προβολές έως τις 30 Απριλίου, μέσω της πλατφόρμας της viva.gr.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλλάζουν οι προτιμήσεις του πλούτου – Από προϊόντα σε ταξίδια πολυτελείας

    Ενα χάσμα αναδύεται στον κλάδο της πολυτέλειας. Από τη...

    Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο συνεργός της διπλής δολοφονίας

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο διπλό φονικό της Φοινικούντας...

    “Πράσινο φως” για το νέο ΚΤΕΛ: Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία στους δρόµους – ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

    Το «πράσινο φως» άναψε η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου, ∆υτικής...

    Οι Κανίβαλοι των Άνδεων – Η σκοτεινή πλευρά ενός «θαύματος»

    13 Οκτωβρίου 1972 Ήταν Παρασκευή και 13 όταν η πτήση...