Εκτελέστηκε Ιρανοσουηδός που θεωρήθηκε ηγέτης οργάνωσης που κατηγορούνταν για επίθεση με 25 νεκρούς

    Ημερομηνία:

    Το Ιράν εκτέλεσε έναν Ιρανοσουηδό, που καταδικάστηκε σε θάνατο για «τρομοκρατία» αφού κατηγορήθηκε ότι ήταν ηγέτης αραβικής αυτονομιστικής οργάνωσης στο δυτικό τμήμα της χώρας.

    Ο Χαμπίμπ Φαρατζολάχ Σαάμπ κρίθηκε ένοχος για το ότι ήταν ηγέτης οργάνωσης η οποία θεωρήθηκε υπεύθυνη για επιθέσεις συμπεριλαμβανομένης αυτής σε στρατιωτική παρέλαση το 2018 που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Είχε καταδικαστεί σε θάνατο για «διαφθορά επί της γης», ένα αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο με βάση τους αυστηρούς ισλαμικούς νόμους του Ιράν.

    Η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή του στις 12 Μαρτίου, μια απόφαση που καταδικάστηκε από τη Σουηδία. «Η θανατική ποινή είναι μια απάνθρωπη τιμωρία… και η Σουηδία, όπως η υπόλοιπη ΕΕ, καταδικάζει την επιβολή της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», είχε δηλώσει ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ.

    «Η θανατική ποινή του Χαμπίμπ Σαάμπ…στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαρακάτ αλ-Νιντάλ, εκτελέστηκε σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής δικαιοσύνης Mizan Online. Οι εκτελέσεις στο Ιράν γίνονται συνήθως δια απαγχονισμού νωρίς το πρωί.

    Το Ιράν εκτελεί περισσότερους καταδικασμένους από οποιαδήποτε άλλη χώρα με εξαίρεση την Κίνα, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που έχουν υπολογίσει σε 582 τον αριθμό των απαγχονισμών το 2022.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Διαδικτυακές απάτες… με ερωτισμό

    Διαδικτυακές απάτες με «άρωμα» ερωτισμού. Αυτοί οι επιτήδειοι δεν εμφανίζονται ούτε...

    Πάτρα: Τελειώνει η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

    Στην τελική φάση εισέρχεται η Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου...

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η γνωστή Πατρινή που επιχείρησε το “τέλος”…. δύο φορές

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b7-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd/

    Πάτρα: Δύο διαγνωστικά κέντρα ζητούν…. χρήμα! Για να μείνουν… όρθια

    Εντείνονται οι διεργασίες στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων -και...