Εκτελέστηκε στις ΗΠΑ κανίβαλος που είχε δολοφονήσει 10χρονη

    Ημερομηνία:

    Εκτελέστηκε στην αμερικανική πολιτεία Οκλαχόμα, άνδρας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός 10χρονου κοριτσιού το 2006. Η εκτέλεση του Κέβιν Άντεργουντ είναι η τελευταία που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ για το 2024.

    Ο θάνατος του Κέβιν Άντεργουντ, που έκλεισε τα 45 σήμερα, επιβεβαιώθηκε στις 10:14 τοπική ώρα (18:14 ώρα Ελλάδας), 10 λεπτά αφότου ξεκίνησε η διαδικασία της εκτέλεσης, διευκρίνισε η σωφρονιστική διοίκηση της πολιτείας.

    Πρόκειται για την 4η εκτέλεση στην Οκλαχόμα και την 25η και τελευταία στις ΗΠΑ για το 2024, οι περισσότερες μέσω της χορήγησης θανατηφόρας ένεσης, πέραν από τρεις που έγιναν με την εισπνοή αζώτου στην Αλαμπάμα (νοτιοανατολικά), μια αμφιλεγόμενη μέθοδο.

    Η δολοφονία

    Ο Κέβιν Άντεργουντ καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή χτύπησε, κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε την Τζέιμι Ρόουζ Μπόλιν, την κόρη των γειτόνων του στο Πάρσελ, στα νότια προάστια της πόλης της Οκλαχόμας

    Ο Άντεργουντ, που ήταν 26 ετών όταν διέπραξε το έγκλημα, είχε προσκαλέσει το μικρό κορίτσι στο διαμέρισμά του, για να παίξει με το χάμστερ του.
    Αργότερα περιέγραψε στις Αρχές πώς είχε αναπτύξει την επιθυμία να απαγάγει ένα άτομο, να το κακοποιήσει σεξουαλικά και κανιβαλίσει τη σορό του. Για να εκπληρώσει αυτή την αρρωστημένη φαντασίωση είχε αγοράσει, το δίμηνο πριν τον φόνο, ειδικά υλικά για προετοιμασία κρέατος και μια πλαστική μπανιέρα για το σώμα του θύματός του.

    Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στις 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Σε άλλες έξι (Αριζόνα, Καλιφόρνια, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσιλβάνια και Τενεσί) εφαρμόζεται μορατόριουμ στις εκτελέσεις, δυνάμει αποφάσεων των κυβερνητών τους.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: «Οι Μασκαράδες με τα Τεντζερέδια τους»: Καρναβαλική παρέλαση Νοτίου Διαμερίσματος

    Λίγο πριν την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού, σε ρυθμό...

    Δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη: «Μου φάνηκε επικίνδυνος», κατέθεσε ο ύπαρχος που έσπρωξε τον 36χρονο

    Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πειραιά συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για...

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Αποκριάτικος Χορός του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε για ακόμα μια φορά ο...
    Best Shop