flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο βουλευτής Ανδρεάς Πάτσης μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την εταιρεία με τα κόκκινα δάνεια

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τέθηκε ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, μετά τις καταγγελίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Ο κ. Πάτσης κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γραμματέα τη ΚΟ, Ιωάννη Μπούγα, και σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, «Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν».

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία την οποία έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Facebook.

Ο κ. Πάτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Αθήνα 98,4, αναφέρει, μεταξύ άλλων,  τα εξής:

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη ατζέντα και βρήκε ένα θέμα παλιό που έχει ήδη συζητηθεί για να το κολλήσει. Αυτή η εταιρεία είναι του 2010- υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς και στενός συνεργάτης.

Με κάλεσε η Τράπεζα να κάνουμε μια εταιρεία που θα αγόραζε αποσβεσθέντα δάνεια του 1998-2004 , όπου η Τράπεζα είχε κάνει όλες τις δικαστικές ενέργειες αλλά δεν μπορούσε να εισπράξει τίποτα. Δεν μιλάμε για εισπρακτική- Ουσιαστικά έγινε τιτλοποίηση διαγραμμένων δανείων. Ο «Πλάτωνας» δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε είσπραξη. Ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός- πειραματικός- έτσι ώστε μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις να πληρώνει ο κόσμος

Όλες μου οι εταιρείες είναι στο πόθεν έσχες μου. Δηλαδή είμαι μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα. Με είχαν καταγγείλει πέρσι βάζοντας ένα ποσό του 1 εκατομ. Αυτό λοιπόν έγινε μέσω μιας ξένης εταιρείας  συμφερόντων μου. Δεν είναι κρυφό και είναι και στο πόθεν έσχες και έχει ελεγχθεί κιόλας.

Στη συνέχεια και στο ερώτημα αν «η καταγγελία έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι παράνομο ένας εν ενεργεία βουλευτής να κατέχει εταιρεία στο εξωτερικό. Ισχύει ή δεν ισχύει;», ο κ. Πάτσης απάντησε:

Εγώ πρώτη φορά εκλέγειν βουλευτής. Όταν έγινε η έρευνα για το πόθεν έσχες μου που γνωστοποιήθηκαν οι ξένες εταιρείες δεν μου γνωστοποιήθηκε κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα να τις μεταβιβάσει στον γιο μου. Αυτά είναι αστειότητες . Το πρόβλημα του Πολάκη είναι ότι επειδή βλέπει ότι αποδομούνται ένα – ένα αυτά που λέει , προσπαθεί να ανακαλύψει κάτι καινούριο.

Υπάρχει μια ανοχή αλλά έχω και έναν πολιτικό πολιτισμό, έχω και μια ευγένεια έχω μια παιδεία και μια μόρφωση. Αλλά μπροστά σε αυτό τον ορυμαγδό που δέχομαι των ψευδών ειδήσεων , προφανώς και θα προσφύγω στην δικαιοσύνη. Προφανώς και θα ζητήσω να αποζημιωθώ. Δεν είμαι χθεσινός δικηγόρος ούτε χθεσινό παιδάκι, ούτε έχω φοβικά σύνδρομα και θα φοβηθώ τον Πολάκη ή τον κάθε Πολάκη. Θα τον πάω στα δικαστήρια, θα του κάνω μηνύσεις και κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να συρθεί και να ζητήσει συγνώμη.

Ο κ. Πάτσης εξέδωσε και ανακοίνωση – επιστολή προς τον κ. Πολάκη

Ανδρέας Πάτσης - απαντηση σε ερώτηση Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι μόνο «κοράκι» κόκκινων δανείων ο Πάτσης, αλλά και με απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. από τον Πιερρακάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δήλωση του σχετικά με το θέμα αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, συμμετέχοντας σε πολιτική συζήτηση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε πως «είναι το θέμα της ημέρας και εγείρεται σειρά ερωτημάτων».