Ελέγχονται 15 δικηγόροι για εμφανίσεις σε «τηλεδίκες» για τον αστυνομικό της Βουλής και την Μουρτζούκου

    Ημερομηνία:

    Στον πειθαρχικό κλοιό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών βρίσκονται περίπου 15 δικηγόροι οι οποίοι εμφανίζονται σε «τηλεδίκες» και τηλεοπτικά παράθυρα και αναλύουν, σχολιάζουν, εκφράζουν θέσεις, κ.λπ. επί των δύο υποθέσεων που είναι στην επικαιρότητα, αυτές του προφυλακισμένου αστυνομικού που υπηρετούσε στη Βουλή και κατηγορείται ότι βίαζε τα παιδιά του και της Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση πέντε νεκρών βρεφών σε Ηλεία και Αχαΐα και σε «λευκούς» γάμους.

    Ήδη στους 15 δικηγόρους έχουν επιδοθεί κλήσεις προκειμένου να προσέλθουν στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας η οποία έχει ξεκινήσει.

    Οι εν λόγω δικηγόροι εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές και τηλεoπτικά παράθυρα και αναλύουν, εκφράζουν απόψεις, σχολιάζουν, προβλέπουν πιθανές ποινές που μπορεί να επιβληθούν, παρέχουν εμμέσως κεκαλυμμένες νομικές συμβουλές, κ.λπ., επί των υποθέσεων του αστυνομικού της Βουλής και της Ειρήνης Μουρτζούκου.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο 45χρονος αστυνομικός της Βουλής που κατηγορείται ότι βίαζε τα παιδιά του, μετά την απολογία του μέσα από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε φρουρούμενος κατόπιν επίκλησης εκ μέρους του ψυχολογικών προβλημάτων, κρίθηκε προφυλακιστέος.

    Σε βάρος του 45χρονου αστυνομικού έχει συνταχθεί ένα βαρύ κατηγορητήριο μετά την πρώτη έρευνα των Αρχών με αφετηρία τις καταγγελίες της συζύγου του, που αφορά τα εξής αδικήματα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή: Βιασμό, βιασμό ανηλίκου κατάχρηση ανηλίκων από οικείο, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών κατά ανηλίκων από ανιόντα, πορνογραφία ανηλίκων, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή βία κατά ανηλίκων, ενδοοικογενειακή παράνομη βία ενώπιον ανηλίκων, ενδοοικογεινειακή παράνομη βία κατά ανηλίκου οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κατά την οποία στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες εναντίον του, ο αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

    Από την άλλη πλευρά η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, φέρεται να εμπλέκεται το όνομα της στην υπόθεση των πέντε νεκρών βρεφών σε Ηλεία και Αχαΐα, ενώ τις αποδίδονται «λευκοί» γάμοι με αλλοδαπούς έναντι αμοιβής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...