Έλενα Ράπτη: Στη χώρα μας το 16% των παιδιών πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης

    Ημερομηνία:

    «Σήμερα το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης» δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ενίσχυση της Παιδικής Προστασίας, Έλενα Ράπτη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 .

    «Αναφέρομαι στη σεξουαλική κακοποίηση και όχι στις άλλες μορφές κακοποίησης, που είναι εξαιρετικά ύπουλη, γιατί οι δράστες τις περισσότερες φορές είναι από τον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού. Είναι πρόσωπα που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται με αποτέλεσμα να είναι δεκτικό σε αγγίγματα που δεν θα έπρεπε, διότι δεν μπορεί να υποψιαστεί πως ένα πρόσωπο ή κάποιος από το οικείο περιβάλλον, έχει ως στόχο να τον βλάψει. Δυστυχώς, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, μόλις δύο στα εκατό παιδιά τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους και να απευθυνθούν στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει πάρα πολύ την αποκάλυψη των περιστατικών. Οπότε έχουμε παιδιά τα οποία βιώνουν αυτό τον εφιάλτη εγκλωβισμένα στη σιωπή», δήλωσε η κ. Ράπτη.

    Πολύ σημαντική η στάση των ενηλίκων

    Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πολύ σημαντική είναι η στάση των ενηλίκων, οι οποίοι πολλές φορές πιθανώς να υποψιάζονται κάτι, αλλά να το προσπερνούν, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της πρόληψης.

    Ερωτηθείσα σχετικά με το αν πρέπει να υπάρχει μία κοινωνική υπηρεσία του Δήμου τύπου «door tο door» στην Ελλάδα, που θα συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, η κ. Ράπτη, δήλωσε ότι αυτό είναι ζητούμενο και ότι η Πολιτεία έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση .

    «Τον Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση. Στόχος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης είναι να θεραπεύσει δυσλειτουργίες και κενά. Δουλεύει με έντεκα υπουργεία, τα οποία συζητούν για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση,  και έχουν ήδη ενσωματώσει από το 2021 στον ετήσιο προγραμματισμό τους για το 22 συγκεκριμένες διατάξεις που θα έρθουν», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενη στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χάθηκε το κινητό στο αθόρυβο; Δες πώς θα το βρεις με τρία βήματα

    Το να ψάχνεις το κινητό σου τηλέφωνο ενώ είναι ρυθμισμένο στο αθόρυβο,...

    Σύγκριση τιμών παντοπωλείου στην Ευρώπη: Ποιες πόλεις προσφέρουν τις καλύτερες τιμές

    Η σύγκριση τιμών παντοπωλείου σε ευρωπαϊκές πόλεις αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στο...

    Πέντε υποτιμημένα σημεία του σώματος που μπορούν να οδηγήσουν σε οργασμό

    Όταν πρόκειται για την ευχαρίστηση και την ερωτική οικειότητα, δεν υπάρχει...

    Διαρκής απόλαυση: Επιστήμονες προσπαθούν να φτιάξουν παγωτό που δεν λιώνει

    Οι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για να δημιουργήσουν παγωτό που δεν λιώνει, χρησιμοποιώντας...