Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Σπύρος Δημητρίου: Στο πένθος βυθίστηκε το ζευγάρι

    Ημερομηνία:

    Η τραγουδίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο σύζυγό της, Σπύρος Δημητρίου, περνούν δύσκολες ώρες, καθώς ο δικηγόρος έχασε την μητέρα του σε ηλικία 67 ετών. Η Σταυρούλα Δημητρίου, επίσης δικηγόρος, αγαπούσε πολύ την Ελεωνόρα και τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία.

    Υπηρέτησε για πολλά χρόνια το δικαστικό σώμα και διακρίθηκε για την αξιοπιστία της.

    Επίσης ήταν για πολλά χρόνια ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα της ως δικηγόρος ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων. Σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις στο fractalart.gr, είχε τονίσει: «Γράφω, ή μάλλον νοιώθω ότι δημιουργώ, πάντα στο γραφείο μου. Βυθίζομαι στον αχανή ορίζοντά του, ανάμεσα σε βιβλία που στοιβάζονται και πλήθος από ετερόκλητα αντικείμενα, και με τα συρτάρια γεμάτα σαν μυρμηγκοφωλιές. Όμοια κάπως με το χάος. Όμοια με τις σκέψεις μου, όμοια με εμένα. Και αυτό μου δημιουργεί αρμονία χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το πώς.

    Πάντα τη νύχτα γράφω. Με επεισόδια από ιδέες για γραφή, επεισόδια φωτός θα έλεγα. Και πολλές φορές με τα μάτια μισόκλειστα από τη νύστα, σαν να θέλω αυτές τις ιδέες να τις αιχμαλωτίσω, να τις ναρκώσω για λίγο. Τελετουργικά, όπως λέτε, ασυνείδητα. Έχω μια αδυναμία σε ψυχές ανεμισμένες, άλλοτε γειωμένες, που κινούνται σε αντιρομαντικά τοπία, στη γη τους, στον ουρανό τους ή στην κόλασή τους, εν μέσω ελέους και οριακών βιωμάτων».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...