Ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι στην Κοζάνη

Ημερομηνία:

Μία περιπέτεια με αίσια -ευτυχώς- κατάληξη είχαν τρεις Ελβετοί επιβάτες ιδιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο ξεκίνησε από τη Ρόδο με προορισμό την Κέρκυρα, αλλά υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kozanimedia.gr, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, ένα ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε ανάμεσα σε Κρόκο και Καρυδίτσα, κοντά στο κτίριο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών.

Οι τρεις επιβάτες από την Ελβετία είναι καλά στην υγεία τους και όλα δείχνουν πως η προσγείωση στο συγκεκριμένο σημείο έγινε επειδή τα αεροδρόμια της Κοζάνης και της Καστοριάς βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην Κέρκυρα, λόγω της κακοκαιρίας, κι έτσι κατευθύνθηκε προς τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, λόγω των διαδρομών καταναλώθηκαν περισσότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για αναγκαστική προσγείωση στο συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην Καρυδίτσα.

Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενώ στο σημείο έφτασαν και κάτοικοι της περιοχής.

Οι επιβάτες, με τη συνδρομή του Κοζανίτη ερασιτέχνη πιλότου Θέμη Μαγκλάρα, ήρθαν σε συνεννόηση με club αερολέσχης της Πτολεμαϊδας, όπου υπάρχει ελικοδρόμιο. Από εκεί το ελικόπτερο θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα, προκειμένου στη συνέχεια να πετάξει προς τη Θεσσαλονίκη.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Θλίψη για τον οδοντρίατρο Μάκη Αρβανιτάκη – φωτο

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο...

Χωρίς σταθερή φύλαξη παραμένουν τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα της Αχαΐας

Το έχει επισημάνει ο Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων...

Πάτρα: ο Δήμος να φροντίσει άμεσα την παιδική χαρά στην οδό Αυστραλίας

Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν θα πρέπει ο Δήμος να...

Ανεξέλεγκτη είναι στην Πάτρα και η εγκατάλειψη των πατινιών

Το είχαμε επισημάνει και προ μερικών εβδομάδων! Ανεξέλεγκτη είναι...