Ελλάδα: Μία στις τρεις επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει – Οι «πρωταθλητές» κλάδοι

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από τις αρχές του έτους έως και τις 31 Αυγούστου σχεδόν μία στις τρεις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν φοροδιαφεύγει.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, στο ανωτέρω διάστημα πραγματοποιήθηκαν 50.000 έλεγχοι τόσο στις τουριστικές περιοχές τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, όσο και στο σύνολο της χώρας το οκτάμηνο, εκ των οποίων στις 16.000 ή διαφορετικά στο 32% των επιχειρήσεων εντοπίσθηκαν παραβάσεις. Σε κάθε μία από τις 16.000 επιχειρήσεις βρέθηκαν κατά μέσον όρο 50 παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

    Οπως σημειώνει ρεπορτάζ της Καθημερινής, πρόκειται για ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιούνται σε επίπεδο επισκέψεων στις επιχειρήσεις, με σκοπό την επιτόπια διαπίστωση –ή μη– παραβάσεων, αλλά και κατόπιν διασταυρώσεων. Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στα στοιχεία από τις ψηφιακές πλατφόρμες, e-send και MYDATA, συνδυαστικά με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή της λίστας της φοροδιαφυγής είναι οι επιχειρήσεις εστίασης, τα καφέ, τα μπαρ, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, πώλησης τροφίμων, οι κάβες, ενώ παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε φαρμακεία και ξενοδοχεία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία: Στις φλόγες η Λαμποργκίνι του Ζότα, «έλιωσε» το supercar

    Ο αυτοκινητόδρομος Α-52 είναι ο βασικός οδικός άξονας που...

    Σοφεγάδα ή συμπεθεριό: Συνταγή για το κρητικό τουρλού λαχανικών

    Είναι πολύ λογικό να φτιάχνουν στο Λασίθι την καλύτερη σοφεγάδα, αφού είναι...

    Φωτιά στην Ελευσίνα – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

    Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε το...