Έλληνας δότης έσωσε 4χρονο από την Τουρκία: Η πρώτη συνάντηση τους (ΦΩΤΟ)

    Ημερομηνία:

    Σε μια σπάνια περίπτωση διασυνοριακής μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων, ένα 4χρονο αγόρι από την Τουρκία, που κατάφερε να επιβιώσει μετά από μια κρίσιμη επέμβαση πριν από δύο χρόνια, επανενώθηκε στην Αθήνα με τον Έλληνα δότη του.

    Σε μια συγκινητική ένδειξη αλληλεγγύης, ο Cagatay Dramalι, μαζί με την οικογένειά του και τους γιατρούς του, ταξίδεψε στην ελληνική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση του δότη του, Αλέξανδρου Αποστολούδα. Η επανένωση τους πραγματοποιήθηκε σε μια εκδήλωση που είχε στόχο την προώθηση της θεραπείας με βλαστοκύτταρα, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην περίσταση.

    Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο συναντήθηκαν πραγματικά, λόγω των διεθνών κανονισμών που απαγορεύουν τη συνάντηση μεταξύ ασθενούς και δότη για δύο χρόνια.

    Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Cagatay Erciyes, ο οποίος υποδέχτηκε την οικογένεια Dramalι στην πρεσβεία πριν από την εκδήλωση.

    Σε μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναφορά, ο πατέρας του αγοριού, Cihan Dramalι, σημείωσε ότι οι πρόγονοί του μετανάστευσαν από τη Δράμα πριν από έναν αιώνα, κατά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

    «Η προγιαγιά μου γέννησε τον παππού μου μόλις έφτασε στη Μπαντίρμα. Έχουμε ελληνικές ρίζες, και γι’ αυτό αποκτήσαμε το επίθετο Dramal?, που σημαίνει ‘από τη Δράμα’ στα τουρκικά», εξήγησε. Ο Cihan Dramal? εξέφρασε τη χαρά του που επέστρεψε στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι θεωρεί πλέον τον Αποστολούδα «αδερφό». «Η δωρεά αυτή είναι πραγματικά κάτι ιερό. Όλοι όσοι είμαστε υγιείς πρέπει να συμβάλουμε», πρόσθεσε η μητέρα, Hande Dramalι.

    «Ήμασταν τυχεροί. Αν δεν βρίσκαμε δότη, ίσως βρισκόμασταν σε σοβαρό κίνδυνο αυτή τη στιγμή. Είμαστε ευτυχισμένοι». Ο δότης, Αλέξανδρος Αποστολούδας, τόνισε τη μεγάλη του ικανοποίηση, δηλώνοντας ότι ήταν ενθουσιασμένος όταν έλαβε την είδηση ότι μπορούσε να δωρίσει στον Cagatay Dramal? μετά από την πρώτη δειγματοληψία αίματος πριν από οκτώ χρόνια.

     

    «Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν επαρκώς αυτό το συναίσθημα. Νιώθω τόσο συγκλονισμένος που μου λείπουν οι λέξεις», είπε.

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο Anadolu, χαρακτήρισε την εκδήλωση «συγκινητική και ενημερωτική», επισημαίνοντας τη σημασία της υποστήριξης πρωτοβουλιών που προάγουν τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. «Αυτές οι στιγμές δείχνουν την απεριόριστη δυνατότητα των ανθρώπων να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον», σημείωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι φωτιές σε αριθμούς: Μείωση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι αλλά υψηλός ο μέσος όρος

    Ο μέσος όρος των 45 πυρκαγιών καθημερινά είναι μεγάλος, ωστόσο η...

    Στην τελική φάση ο σχεδιασμός για τη μείωση της διδακτέας ύλης σε δημοτικό και γυμνάσιο

    Στην τελική φάση επεξεργασίας του σχεδίου για τον περιορισμό...

    Ηγουμενίτσα: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» και γκρέμισε τοίχο γηπέδου κατά τη διάρκεια καταδίωξης – ΦΩΤΟ

    Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου...

    Νέο Προσοντολόγιο: Για πρώτη φορά διορισμοί στο Δημόσιο για δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους νέων πανεπιστημιακών τμημάτων

    Σε ριζική αναμόρφωση και εμπλουτισμό του Προσοντολογίου – Κλαδολογίου...