Ελληνικά τρόφιμα: Αυξάνονται συνολικά οι εγχώριες εξαγωγές

    Ημερομηνία:

    Οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 6% -χωρίς τα πετρελαιοειδή- το πρώτο εξάμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μάλιστα, η άνοδος των εξαγωγών βασίζεται στα τρόφιμα, τα οποία αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 13%.

    Φλίγκος

    Τα ελληνικά εξαγώγιμα τρόφιμα και ποτά αντιμετωπίζονται από την παγκόσμια αγορά ως πρώτης ποιότητας σχεδόν σε όλους τους κλάδους, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 25,4%. Η πιο μεγάλη αύξηση καταγράφεται στην κατηγορία του ελαιόλαδου σε ποσοστό 135%, με την αξία να αυξάνεται μέσα σε μόλις 5 μήνες κατά 506 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας τα 882 εκατομμύρια ευρώ. Στα παρασκευάσματα λαχανικών και φρούτων η αξία των εξαγωγών ανήλθε στα 577 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 10,6%, ενώ στους καρπούς και τα φρέσκα φρούτα έφτασε στα 592,7 εκατομμύρια ευρώ – 111,4 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    ICECAP

    «Η αύξηση των εξαγωγών τροφίμων και συνολικά των ελληνικών εξαγωγών τους πρώτους μήνες του έτους αποδεικνύει ότι η συστηματική προσπάθεια και ο σχεδιασμός από τους Έλληνες παράγωγους και μεταποιητές αφενός και η ταυτόχρονη επιθετική πολιτική από την οικονομική διπλωματία η οποία ανοίγει νέες αγορές αφετέρου, οδηγεί τα ελληνικά προϊόντα σε περίοπτη θέση σε όλες της αγορές του κόσμου. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και τα μέτρα της κυβέρνησης να στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας τόσο από τις μεγάλες, όσο και από τις μικρές επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Ματαιώσεις δρομολογίων την Κυριακή

    Κανένα δρομολόγιο του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό δεν...

    Αντίθετος με την κατάργηση των «μελών του δίευρου» ο Πολάκης

    Μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους...

    Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών οι τρεις θάνατοι οικογένειας στο Ελληνικό – Ο «χαμός» του γιου που προκάλεσε την έρευνα

    Στο μικροσκόπιο της έρευνας των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών...