ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν τα εισοδήματα των νοικοκυριών αλλά μειώθηκαν οι αποταμιεύσεις

    Ημερομηνία:

    Αύξηση κατά 9,6 δισ. ευρώ ή 7,6% σημειώθηκε πέρυσι στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά και ανήλθε σε 135,9 δισ. ευρώ από 126,3 δισ. ευρώ το 2021.

    Ενώ, η τελική καταναλωτική δαπάνη στα νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 14,3% το 2022 σε σύγκριση με το 2021, από 123,7 δισ. ευρώ σε 141,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μειώθηκε το ποσοστό αποταμίευσης σε -4% από 2,1% το 2021.

    Σύμφωνα επίσης με τους ετήσιους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων από την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό των επενδύσεων του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών, που ορίζεται ως ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου προς την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία, ήταν 19,3% το 2022 σε σύγκριση με 20,4% το 2021.

    Ενώ, το 2022 καταγράφηκε έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών 20,1 δισ. ευρώ, ενώ το 2021 ήταν 14,1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η συνολική οικονομία παρουσίασε το 2022 καθαρή λήψη δανείων 16,8 δισ. ευρώ σε σχέση με την αλλοδαπή, σε σύγκριση με το 2021 που η καθαρή λήψη δανείων ανερχόταν σε 10,6 δισ. ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι πλησιάζουν σε συμβιβασμό για τη λήξη του shutdown στις ΗΠΑ

    Το παρατεταμένο κυβερνητικό shutdown στις Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζει στο τέλος του, καθώς ομάδα Δημοκρατικών στη...

    Τουρκική πρόκληση στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο – Τούρκοι στρατιώτες απομάκρυναν Ελληνοκύπριους γεωργούς

    Το πρωί του Σαββάτου τουρκικό στρατιωτικό όχημα εισήλθε στη νεκρή...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 10-11-2025

    Κηδείες - Πένθη ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ χήρα ΝΙΚ. ΤΑΜΙΑ ΕΤΩΝ 79 ΘΑΝΟΥΣΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ...