EMA ΓΙΑ ASTRAZENECA: «Τα οφέλη υπερισχύουν των κινδύνων» – Την Πέμπτη το τελικό πόρισμα

    Ημερομηνία:

    Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερισχύουν των κινδύνων, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) παραπέμποντας ωστόσο για τις οριστικές του αποφάσεις στη συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων την ερχόμενη Πέμπτη.

    «Εχουμε ζητήσει από τους ειδικούς να ερευνήσουν να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και των περιστατικών θρομβώσεων. Σε αυτό το πλίσιο αξιολογούνται όλα τα περοιστατικά ένα προς ένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται:

    «Οι ειδικοί θα καταλήξουν σε συμπέρασμα την Πέμπτη και θα προβούν σε δημόσια ενημέρωση αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης».

    Πάντως ο ΕΜΑ αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο έχει προκαλέσει τα περιστατικά θρόμβωσης, τονίζοντας πως ο αριθμός των περιστατικών που έχει καταγραφεί δεν ειναι υψηλότερος από αυτόν που παρατηρείται στον γενικό πληθυσμό.

    Προσθέτει επίσης πως ενόσω η έρευνα συνεχίζεται, ο Οργανισμός παραμένει πεπεισμένος για τα οφέλη του εμβολίου τα οποία όπως τονίζει υπερισχύουν των κινδύνων.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανακοίνωσε τη συνέχεια των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μάριος Φραγκούλης για την ακύρωση των εμφανίσεών του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη: Να ξεκουραστεί και να ξαναβρεί τον εαυτό της

    Για την Ελευθερία Αρβανιτάκη μίλησε ο Μάριος Φραγκούλης, με αφορμή την ακύρωση των...

    Τελωνείο Μαυροματίου: Συνελήφθη και ο προϊστάμενος για δωροδοκία, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος

    Μετά τις συλλήψεις των13 τελωνειακών, το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων συνέλαβε...

    Κάιλι Τζένερ: Με λεοπάρ μπικίνι και κεράσια στην Τοσκάνη – Δείτε φωτογραφίες

    Τις καμπύλες της και το ενισχυμένο - όπως η ίδια...