Εμβολιασμός: «Κλειδώνει» η υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 – Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες

    Ημερομηνία:

    Την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών εξετάζει η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

    «Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά σε ηλικιακές», διευκρίνισε και ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα εφαρμοστεί κανονικά μετά την 16η Ιανουαρίου.

    Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία υπηρεσιών αιχμής του Δημοσίου με την καταγραφή κρουσμάτων στους εργαζομένους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «περιμένω διαταραχή στην παραγωγική διαδικασία και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα τις επόμενες δύο εβδομάδες». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το υπουργείο εκπονεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να δει ποια είναι τα ποσοστά που ενδεχομένως πρέπει να αναμορφώσει, ωστόσο αυτό θα φανεί από τη Δευτέρα και μετά που επιστρέφουν και από τις άδειες τους οι εργαζόμενοι. «Είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε να μην υπάρχουν σημαντικές διαταραχές ή να τις περιορίσουμε στο μικρότερο δυνατό επίπεδο», επισήμανε.

    Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι είναι ευτύχημα που κυριαρχεί η Όμικρον έναντι της Δέλτα γιατί είναι πιο ήπια κι έχει μικρότερο κύκλο ζωής. «Αν υπάρξει καθολική επικράτηση της Όμικρον, θα αντέξει και το σύστημα υγείας. Πρέπει όμως να λειτουργήσουμε γρήγορα ώστε να μη δώσουμε χώρο σε άλλες μεταλλάξεις που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες».

    Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι αυτές τις ημέρες θα κορυφωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνοντας ότι «τα 50.000 νομίζω ότι είναι λίγα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο Αγρίνιο η Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής

    Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει πως κατόπιν...

    Μητσοτάκης: Κατανοώ τη δυσαρέσκεια αγροτών για τις καθυστερήσεις, αλλά σε σχέση με το 2024 θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και...

    Καταδικάστηκε 50χρονη στη Φθιώτιδα που κατήγγειλε για ξυλοδαρμό τον σύζυγό της

    Γυναίκα από τη Φθιώτιδα καταδικάστηκε μετά την καταγγελία της...

    Πάτρα: Εβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο γνωστού προπονητή πυγμαχίας

    Ολοσχερώς καταστράφηκε τα ξημερώματα όχημα στην Πάτρα από πυρκαγιά. Το...