Eμβόλιο κορωνοϊού της AstraZeneca: Απίθανο να εγκριθεί στην ΕΕ εντός του Ιανουαρίου

    Ημερομηνία:

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τον Ιανουάριο, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής Noel Wathion.

    «Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη», δηλώνει σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad.

    Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει λάβει παρά κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο, πρόσθεσε.

    «Ούτε καν αρκετές για εντολή υπό όρους άδειας κυκλοφορίας», είπε. «Χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία για την ποιότητα του εμβολίου. Και έπειτα από αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη αίτηση».

    Αυτό σημαίνει ότι είναι «απίθανη» η έγκριση τον επόμενο μήνα, προειδοποίησε.

    Η AstraZeneca δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιό της πρέπει να είναι αποτελεσματικό απέναντι στην νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί πλήρως η επίπτωση της μετάλλαξης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, έχει υποβάλει πλήρες πακέτο δεδομένων στην βρετανική ρυθμιστική αρχή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...