“Ένα βήμα πιο κοντά σε μια ανθεκτικότερη Περιφέρεια” μέσω του ευρωπαϊκού έργου Path4PDE

    Ημερομηνία:

    Σημαντική ανταπόκριση βρήκε η συνάντηση εργασίας που συνδιοργάνωσε την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του έργου Path4PDE.

    Ο κύριος στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ήταν η αναγνώριση και καταγραφή των αναγκών των ενδιαφερόμενων φορέων, αναφορικά με την αντιμετώπιση των κλιματικών κινδύνων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Περιφέρειας μέσω μετασχηματιστικών διαδρομών. Διαδικασία που σηματοδότησε την έναρξη το πλαίσιοσυνδημιουργίας του κοινού οράματος για μια πιο ανθεκτική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Η συνάντηση άνοιξε με χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Π.Δ.Ε.  Στυλιανό Μπλέτσα, τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Π.Π. Γεώργιο Στεφανίδη και τον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Π. Πελοποννήσου Σπύρο Συρμακέση. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου Path4PDE από τη Δρ. Μαρία Μακρή (Π.Δ.Ε.), καθώς επίσης η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης (BaselineReport) από τη Δρ. Βαρβάρα Συγγούνη (Π.Δ.Ε.) και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου από τη Δρ. Μαρίνα Κούτα (Π.Π.),

    Το πιο σημαντικό μέρος της εκδήλωσης ήταν η συζήτηση με τους συμμετέχοντες φορείς, όπου καταγράφηκαν ανάγκες, προκλήσεις και προτεραιότητες. Η συνάντηση ανέδειξε τη σημασία της διεπιστημονικής και πολυτομεακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. Η ενεργός συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας, του Τομέα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, του Τμήματος Φυσικής, τοπικών φορέων, καθώς και εκπροσώπων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τον ΟΦΥΠΕΚΑ, επιβεβαίωσε την ανάγκη για συντονισμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παξοί: Τη Δευτέρα απολογούνται οι γονείς και ο παππούς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

    Προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή τη Δευτέρα, 25...

    Κουνέλι στο τηγάνι αμαριώτικο, με άρωμα από λεμονόφυλλα

    «Το κουνέλι θέλει δυνατό τηγάνισμα», συμβουλεύει ο Νεκτάριος Μοσχονάς,...

    Φοροδιαφυγή: Βελτιωμένα κίνητρα για αποδείξεις

    Επανεξετάζονται τα κίνητρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, με το...

    Στο μικροσκόπιο των κομμάτων ο «γρίφος» Τσίπρα

    Δεν διαφωνεί κανείς πως μια πιθανή δημιουργία κόμματος από...