Ενδιαφέρουσα ημερίδα από το «Φωτεινό Αστέρι»

    Ημερομηνία:

    Ο εθελοντικός οργανισμός το «Φωτεινό Αστέρι» διοργάνωσε μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα «Ο ρόλος της διατροφής στην ανάπτυξη του παιδιού» ,την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αχαΐας.

    Με Ομιλήτριες τις: 

    Καραχανίδη Ελένη, Παιδίατρο– ειδικευμένη σε διαταραχές Ομιλίας, Λόγου, Σίτισης Εξειδικευμένη στη βρεφική και παιδική διατροφή. Η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην παιδική παχυσαρκία, στην κατανάλωση γλυκών και αλμυρών επεξεργασμένων τροφών και πως αυτές επηρεάζουν τα παιδιά από την βρεφική σχεδόν ηλικία έως και την εφηβεία… Πως  οι διατροφικές συνήθειες καθορίζουν τους ενήλικες πια.

    Τσαλαμιδά Μαριάννα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, αναφέρθηκε στις ψυχοκοινωνικές συνθήκες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες, τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι  με το φαγητό.

    Άκρως ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση  της κας  Άννας Μαστοράκου – Αντιπεριφερειάρχη  Δημόσιας Υγείας και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, η οποία επισήμανε όλα εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν την σωστή διατροφή, ενώ τόνισε τον παράγοντα ανάπτυξης των κοινωνιών με τη φράση “δείξε μου τι τρως, να σου πω ποιος είσαι “. Τέλος έκανε εκτενή αναφορά στις στοχευμένες δράσεις που πραγματοποιεί η ΠΔΕ στον τομέα της σωστής διατροφής και της ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης των παιδιών.

    Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Λαμπροπούλου Ευτυχία .

    Μετά το πέρας της εκδήλωσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι έφτιαξαν νόστιμους και απολαυστικούς χυμούς, με φρούτα της εποχής.  Τα κοκτέιλ φρούτων με μπόλικα παγάκια κέρδισαν τις εντυπώσεις.

    Ενδιαφέρουσα ημερίδα από το «Φωτεινό Αστέρι»

    Ενδιαφέρουσα ημερίδα από το «Φωτεινό Αστέρι»

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Μάγισσες της Νυχτός»: Οι γυναίκες που βοήθησαν στην συντριβή των Ναζί

    Ο ρόλος των γυναικών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συχνά παραβλέπεται, όμως...

    Οι τραγικές συμπτώσεις και το παιχνίδι της μοίρας στην 65χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην Ποσειδώνος

    Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για το τροχαίο δυστύχημα που...

    Η Αγγελική Νικολούλη ανανέωσε με το MEGA

    Μία αναμενόμενη και δικαιολογημένη ανανέωση αφού οι δύο πλευρές,...

    Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι σε ασθενή που νοσηλευόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έγινε κατά λάθος μετάγγιση με μονάδα...

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%8c/