Ενδοοικογενειακή βία: Γυναίκα στη Λέσβο πάτησε το panic button και η αστυνομία της τηλεφώνησε μισή ώρα μετά

    Ημερομηνία:

    Τριάντα ένα λεπτά πήρε στην αστυνομία να απαντήσει σε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο που πάτησε το panic button ενώ βρισκόταν σε κατάσταση κινδύνου.

    Όπως είπε το ίδιο το θύμα μάλιστα, η αστυνομία δεν έφτασε καν στο σπίτι της γυναίκας που κάλεσε για βοήθεια, αλλά την πήραν τηλέφωνο να την ρωτήσουν αν ήταν καλά.
    «Δεν ήρθε η αστυνομία, είχα πάρει τα παιδιά μου και φύγαμε», είπε η γυναίκα. «Με πήρε η αστυνομία μετά από 31 λεπτά απλά να με ενημερώσει ότι πάτησα το panic button, ενώ το γνωρίζω ότι το πάτησα. Μου είπαν να πάω από το τμήμα και εγώ ζήτησα να σταλεί περιπολικό», συνεχίζει.

    Φλίγκος

    Μάλιστα, ο σύζυγος της γυναίκας έχει καταδικαστεί 4 φορές για ενδοοικογενειακή βία, ενώ έχει επίσης βρεθεί αντιμέτωπος με 58 μήνες φυλάκιση. Παρόλα αυτά παραμένει ατιμώρητος, ενώ τα περιστατικά βίας σε βάρος της γυναίκας είναι πολλά και περιλαμβάνουν λεκτική, αλλά και σωματική βία.

    «Έχει σηκώσει το χέρι του πάνω μου ενώ ήμουν έγκυος», λέει η γυναίκα, ενώ αναφερόμενη στα πολυάριθμα κακοποιητικά περιστατικά σε βάρος της, περιγράφει πως η ίδια και ο σύζυγός της έχουν έρθει αρκετές φορές σε διένεξη και δεν έχει διστάσει, μάλιστα, ακόμα και να την μηνύσει. «Με βρίζει και αν με δει μπροστά του, με φτύνει», συμπληρώνει η γυναίκα.
    Ωστόσο, η αντίδραση των αρχών απέναντι σε αυτά τα περιστατικά παραμένει ανεπαρκής, καταγγέλλει η ίδια μέσω του δικηγόρου της.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κλιματική κρίση: Πολύ πιθανό ένα νέο ρεκόρ ζέστης έως το 2030

    Υπάρχει 80% πιθανότητα οι παγκόσμιες θερμοκρασίες να καταρρίψουν τουλάχιστον...

    Πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις ετοιμάζει η ΑΑΔΕ

    Σε νέα εποχή περνά το σύστημα αγροτικών ενισχύσεων και...

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών για την αργία του Αγίου Πνεύματος

    Ενημέρωση για την αργία του Αγίου Πνεύματος από τον...

    Συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ

    Παραδοσιακό μπριάμ Υλικά: 2 πατάτες 1 μελιτζάνα 2 καρότα 2...