«ΕΝΔΟΡΑΜΑ»: Πέρασε τον κάβο της πανδημίας

    Ημερομηνία:

    Με εγγεγραμμένους περίπου 1.000 συνέδρους και με εκατοντάδες μέλη της ενδοκρινολογικής κοινότητας να παρακολουθούν διαδικτυακά τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συνεδρίες του 13ου «ΕΝΔΟΡΑΜΑΤΟΣ».
    Το Ενδοκρινολογικό Συνέδριο «Ενδοκρινολογία-Διαβητολογία-Μεταβολισμός» που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας και της Πανελλήνιας Ενωσης Ενδοκρινολόγων διεξάγεται φέτος σε ένα πρωτοποριακό ψηφιακό περιβάλλον με τη συμμετοχή του να ξεπερνάει κατά 60% από την προηγούμενη διοργάνωση.
    «Θεσμικά το ΕΝΔΟΡΑΜΑ περνάει και τον κάβο της πανδημίας και κατοχυρώνεται ακόμα περισσότερο με πολύ καλύτερα δεδομένα. Το ενδιαφέρον που έχει η φετινή διοργάνωση είναι ο τρόπος διεξαγωγής του σε ένα αρκετά προχωρημένο ψηφιακό περιβάλλον που μας δίνει τη δυνατότητα αν και είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο να συναντόμαστε όλοι σε έναν συνεδριακό χώρο» επισήμανε κατά την εισαγωγή του ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Μάρκου που είναι επικεφαλής της διοργάνωσης μαζί με τον επίσης καθηγητή Ενδοκρινολογίας Νεοκλή Γεωργόπουλο.
    Η πρώτη μέρα των εργασιών του συνεδρίου περιείχε στο πρόγραμμά της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες. Ειδικότερα παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της Ενδοκρινολογίας, η εφαρμογή νέων θεραπευτικών μεθόδων με τη χρήση νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση διαχρονικών ενδοκρινολογικών προβλημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη νοσηρότητα που δημιουργεί στις ημέρες μας η πανδημία του covid-19.
    Ενδεικτικά σημειώνουμε τις επισημάνσεις που έκανε η Ευτυχία Κούκκου από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτου και Μεταβολισμού ΓΠΝ «Ελενα Βενιζέλου» η οποία μίλησε για τις ενδοκρινολογικές παθήσεις στην εποχή του κορονοϊού.
    Οπως η ίδια ανέφερε «ο ιός SARS- CoV είναι δυνατόν να προκαλέσει υπεργλυκαιμία σε άτομα τα οποία δεν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη». Κι αυτό είναι ένα μία παράμετρος της πανδημίας που απασχολεί την ενδοκρινολογική κοινότητα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γυναίκα διχάζει το διαδίκτυο – Ο κουνιάδος της δεν την κάλεσε στο baby shower και τώρα τον εκδικείται

    Πολλές φορές τα baby showers είναι… δραματικά. Υπάρχουν οι εγωκεντρικοί συγγενείς...

    Μανταρίνι: Γιατί πρέπει να το βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα

    6Είναι αρωματικό, είναι χειμωνιάτικο, είναι ιδανικό σνακ και είναι...

    Αγρίνιο: Συνελήφθησαν δύο παιδιά 10 και 11 ετών για διάρρηξη αυτοκινήτου

    Στο Αγρίνιο, το μεσημέρι της Πέμπτης, αστυνομικοί της ομάδας...

    Η Τροχαία «απέρριψε» τον πατέρα: Ο Τσιτσιπάς καλείται να παραδώσει το δίπλωμά του

    Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει διορία μέχρι την Παρασκευή 12...