Ενέργεια: Στο τραπέζι “πλαφόν” και στη χρήση κλιματιστικών

    Ημερομηνία:

    “Πλαφόν ” στα κλιματιστικά αναμένεται να βάλει η Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει δραστική εξοικονόμηση ενέργειας .

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, στον τομέα του περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης η Ελλάδα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Ιταλίας περιορίζοντας την άσκοπη χρήση των κλιματιστικών αλλά και τη λειτουργία των φωτιστικών και των ηλεκτρικών συσκευών σε δημόσια κτίρια.

    Συγκεκριμένα, θα ζητείται η ρύθμιση των κλιματιστικών στους 26-27 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, ώστε να μην κατεβαίνει η θερμοκρασία κάτω από αυτό το όριο, και στους 19-20 βαθμούς τον χειμώνα.

    Τη συγκεκριμένη περίοδο η θερμοκρασία δεν θα υπερβαίνει το προαναφερόμενο επίπεδο. Ανάμεσα σε άλλα, θα προχωρήσουν παρεμβάσεις για την αντικατάσταση λαμπτήρων με σύγχρονους ενεργειακά αποδοτικούς, ενώ θα είναι υποχρεωτικό και το σβήσιμο των φώτων μετά το τέλος κάθε εργασίας, όπου αυτά δεν είναι απαραίτητα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: «Μηδέν επεισόδια αθλητικής βίας, μηδέν καταλήψεις στα πανεπιστήμια»

    Στο σχεδιασμό αντιμετώπισης παραβατικότητας και εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε...

    Άνδρας χόρεψε πάνω σε φαλαινοκαρχαρία – ΒΙΝΤΕΟ

    Την στιγμή που ένας άνδρας πηδάει πάνω σε έναν...

    Νέα Δημοκρατία: 9 fake news για το εργασιακό νομοσχέδιο

    Για 9 fake news της αντιπολίτευσης για το νέο εργασιακό...

    Μυρμήγκια: Το κόλπο για να τα διώξετε οριστικά από το σπίτι σας με 1 φυσικό υλικό που υπάρχει στην κουζίνα σας

    Τα μυρμήγκια μπορεί να γίνουν μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι....