Ενέργεια: Στο τραπέζι “πλαφόν” και στη χρήση κλιματιστικών

    Ημερομηνία:

    “Πλαφόν ” στα κλιματιστικά αναμένεται να βάλει η Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει δραστική εξοικονόμηση ενέργειας .

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, στον τομέα του περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης η Ελλάδα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Ιταλίας περιορίζοντας την άσκοπη χρήση των κλιματιστικών αλλά και τη λειτουργία των φωτιστικών και των ηλεκτρικών συσκευών σε δημόσια κτίρια.

    Συγκεκριμένα, θα ζητείται η ρύθμιση των κλιματιστικών στους 26-27 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, ώστε να μην κατεβαίνει η θερμοκρασία κάτω από αυτό το όριο, και στους 19-20 βαθμούς τον χειμώνα.

    Τη συγκεκριμένη περίοδο η θερμοκρασία δεν θα υπερβαίνει το προαναφερόμενο επίπεδο. Ανάμεσα σε άλλα, θα προχωρήσουν παρεμβάσεις για την αντικατάσταση λαμπτήρων με σύγχρονους ενεργειακά αποδοτικούς, ενώ θα είναι υποχρεωτικό και το σβήσιμο των φώτων μετά το τέλος κάθε εργασίας, όπου αυτά δεν είναι απαραίτητα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές της Εθν. Αντίστασης

    Ο Δήμος Πατρέων τίμησε τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης...

    Φωκίων Ζαΐμης: «Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πατρών για να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό παράκτιο μέτωπο»

    Στο ζήτημα της υποβάθμισης των ακτογραμμών, το οποίο αποτελεί...

    ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ – Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

    Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δέχτηκε στο γραφείο του, το πρωί...