Ενεργειακή κρίση: “Έσβησε” και ο Πύργος του Άιφελ

    Ημερομηνία:

    Μία ώρα νωρίτερα το βράδυ θα κλείνει τα φώτα του το ιστορικό αξιοθέατο της Γαλλίας Πύργος του Άιφελ, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας, όπως θα ανακοινώσουν εντός της εβδομάδας οι δημοτικές αρχές των Παρισίων.

    Μέχρι τώρα, το γαλλικό αξιοθέατο φωτιζόταν μέχρι τη μία τα ξημερώματα, τώρα όμως θα βυθίζεται στο σκοτάδι στις 23:45, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

    «Πρόκειται για μία κατεξοχήν συμβολική χειρονομία στο πλαίσιο εξοικονόμησης της ενέργειας», σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία του Πύργου του Άιφελ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Στο μεταξύ, σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

    Οι χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και η διασφάλιση των προμηθειών είναι ο στόχος, είχε τονίσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, είχε σημειώσει:

    «Προετοιμάζοντας με τους επιτρόπους το ενεργειακό μας πακέτο για να αντιμετωπίσουμε τις τιμές που έχουν εκτοξευτεί και να παρέχουμε ανακούφιση στους Ευρωπαίους, καλωσορίσαμε τη συνολική υποστήριξη του Συμβουλίου για τη βασική μας προσέγγιση. Συζητήσαμε το ζήτημα του κόστους του φυσικού αερίου. Αξιολογήσαμε τις εργασίες σχετικά με κρατικές ενισχύσεις, ίσους όρους ανταγωνισμού, υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

    Η πρόεδρος της Επιτροπής συμπλήρωσε ότι οι εργασίες ενόψει της συνεδρίασης του Σώματος των Επιτρόπων στο Στρασβούργο συνοψίζονται στα εξής:

    – Έξυπνη μείωση ζήτησης

    – Συνεισφορές του ενεργειακού τομέα για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

    – Υποστήριξη ρευστότητας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας

    – Επιτάχυνση της προώθησης του REPowerEU.

    «Όσον αφορά στο κόστος του φυσικού αερίου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για απαντήσεις προσαρμοσμένες σε μια παγκόσμια αγορά. Στόχος η εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των προμηθειών» κατέληξε η κ. φον ντερ Λάιεν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές σε 17 επιδόματα προτού φύγει ο Αύγουστος

    Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές για 17 επιδόματα του Αυγούστου θα ολοκληρωθούν πριν από...

    Τίτλοι τέλους για τον πρωινό μπουφέ; Το δίλημμα των ξενοδοχείων

    Σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, τα πρωινά μπουφέ— με στοίβες από...

    Πλούσιοι στις ΗΠΑ: Πόσα εκατ. δολάρια χρειάζονται για να μπει κάποιος σε αυτή τη λίστα

    Στις ΗΠΑ, για να σε θεωρούν πλούσιο το 2025, πρέπει...

    Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: Σήμερα θα γινόσουν 40 ετών, η καρδιά μου θα ήταν ολόκληρη και οι χαρές μου δεν θα ήταν πικρές

    Η μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου προχώρησε σε ανάρτηση με αφορμή...