Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της ΕΕ για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής Βατερά της Π.Ε. Λέσβου που επλήγη από πυρκαγιά

    Ημερομηνία:

    Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Βατερά της Π.Ε. Λέσβου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

    Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMSR607) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

    Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΗΜΕΡΑ: Ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

    Η μισή κυβέρνηση παίρνει την ανηφόρα για τη Θεσσαλονίκη...

    Εφορία: Κλείνουν οι λογαριασμοί με αναδρομικά και τεκμήρια

    Τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία θα πρέπει να κλείσουν μέχρι...

    ΠΑΤΡΑ: Μέχρι και 4,10 το πιτόγυρο… αλλά φθηνότερο από άλλες πόλεις

    Η άνοδος στις τιμές των πρώτων υλών και το...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Πανικός σε τροχαίο με σύγκρουση 2 ΙΧ – Στο νοσοκομείο δυο ανήλικα παιδιά (φωτο)

    Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το...