ΕΝΩ Η ΝΟΘΕΙΑ… ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ: Μέχρι και 14 ευρώ το λάδι στα super market της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Στα ράφια των super market της Πάτρας οι τιμές για 1 ή 2 λίτρα τυποποιημένου ελαιόλαδου… βγάζουν «μάτι» και φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι φετινής ή περυσινής εσοδείας και εκμεταλλεύονται την κρίση για να το πουλήσουν πανάκριβα και να κερδίσουν!

     

    ICECAP

    Στα super market της Πάτρας είδαμε συσκευασίες 4 λίτρων… με τιμή πώλησης 46 ευρώ! Το φθηνότερο μπουκάλι 1 λίτρου είχε 9,5 ευρώ! Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερες είναι οι καταγγελίες καταναλωτών για κρούσματα νοθείας ελαιολάδου από επιτήδειους που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, στους οποίους πωλούν προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας. Πολλοί από τους παράνομους πωλητές ταξιδεύουν στη Βουλγαρία με σκοπό να προμηθευθούν φθηνό σπορέλαιο (μόλις 0,80 ευρώ), το οποίο στη συνέχεια αναμειγνύουν με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και το πωλούν στην Ελλάδα με χαμηλότερη τιμή! Η νοθεία γίνεται με σπορέλαια και κάποια στιγμή, βάφονται είτε με κάποιες χρωστικές –νόμιμες ή παράνομες– είτε χλωροφύλλη (συνθετική ή φυτική)!

     

    Μερικές φορές, επειδή τα σπορέλαια έχουν άλλο χρώμα, το οποίο είναι πιο κιτρινωπό από το ελαιόλαδο, μπορεί να βάζουν και καμία χρωστική, έτσι για να ξεγελάσουν ακόμα περισσότερο τον καταναλωτή και να πάρει και το χρώμα του ελαιόλαδου»! Και μόνο από αυτό καταλαβαίνουμε… τι βάζουμε στο πιάτο μας ή το φαγητό μας αν την πατήσουμε και μας ξεγελάσουν! Στα ελαιοτριβεία της Αχαϊας, στα Καμίνια, την Ωλενία, την Κ. Αχαϊα, οι ιδιοκτήτες μας είπαν ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Ωστόσο παραδέχθηκαν ότι… δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή η νοθεία από το «μάτι» κάποιου μη ειδικού. Οσον αφορά στους καταναλωτές; Οσοι δεν είχαν τρόπο να αποκτησουν λάδι από… το χωριό, αναγκαστικά κατέφυγαν στην πανάκριβη λύση των τυποποιημένων. Και πληρώνουν το λάδι… χρυσάφι! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε super market της Πάτρας, το περασμένο Σάββατο, 1 λίτρο τυποποιημένο λάδι ΠΟΠ Καλαμάτας επωλείτο προς 14 ευρώ!

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νύφη έκανε βούκινο την «τσιριμπίμ τσιριμπόμ» πεθερά της

    Το κατώφλι του ανακριτή πρόκειται να περάσει μέσα στις επόμενες ημέρες μια 27χρονη από...

    Όταν η αστυνομικός έκανε διακοπές πολυτελείας στη Μύκονο

    Σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας η...

    «Εκείνος μου ζήτησε την κροτίδα» λέει τώρα ο φίλος του Μουγκοπέτρου – Για απόπειρα ανθρωποκτονίας τον κατηγορεί ο μουσικός

    Στο νοσοκομείο παραμένει ο Άρης Μουγκοπέτρος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε γλέντι...

    Ανοίγει Taco Bell στην Ελλάδα – Αναζητά προσωπικό

    Το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας μεξικανικής κουζίνας Taco Bell,...