Ενοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στη Νέα Σμύρνη

    Ημερομηνία:

    Την καταδίκη  δύο αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του Αλέξανδρου, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τον Μάρτιο του 2021, αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και έκρινε ένοχους τους δύο από τους τρεις αστυνομικούς.

    ICECAP

    Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον αστυνομικό που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο να χτυπά τον τότε φοιτητή. Στον δεύτερο αστυνομικό, που καταδικάστηκε για συνέργεια, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Και στους δύο το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο τρίτος αστυνομικός, που κάθισε στο εδώλιο, αθωώθηκε ομόφωνα.

    Ικανοποιημένος από την απόφαση δηλώνει ο Αλέξανδρος. Μιλώντας στο AtticaTv, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Θα ήλπιζα ότι αυτή η απόφαση σηματοδοτεί έναν περιορισμό της αστυνομικής αυθαιρεσίας». Η δικηγόρος του θύματος έκανε λόγο για απόφαση ρήγμα στην αστυνομική αυθαιρεσία.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ρέθυμνο: Πατέρας και γιος χτύπησαν με καμουτσίκι και ρόπαλο ανήλικους που έπαιζαν μπάλα

    Μια απίστευτη ιστορία συνέβη στο Ρέθυμνο όταν δύο άντρες, πατέρας και...

    Οι εταιρείες που δεν έχουν πουλήσει ούτε ζάντα στην Ελλάδα

    Πρόκειται κυρίως για εξειδικευμένα ή υπερπολυτελή brands, αλλά και...

    Έθιμα και 5 συνταγές για τη Μεγάλη Παρασκευή

    Η ημέρα της απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη...

    Μέχρι το 2050 η παραγωγή τροφής θα πρέπει να αυξηθεί κατά 70%

    Μέχρι το 2050, ο αγροδιατροφικός τομέας θα πρέπει να τρέφει 40%...