Ένοχος για δύο βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης – Το απόγευμα η τελική ετυμηγορία

    Ημερομηνία:

    Ένοχος κατά πλειοψηφία για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκε πριν από λίγο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

    BOOKTICKETS

    Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη τριών και πλέον ωρών αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το κακούργημα του βιασμού  σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών.

    Σύμφωνα με την απόφαση η πρόεδρος και η εξ αριστερών δικαστής είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος για το σύνολο των κατηγοριών.

    Νωρίτερα η πρόεδρος είχε  από έδρας είχε ανακοινώσει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για τον τέταρτο καταγγέλλοντας ο οποίος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει και κατά πλειοψηφία αθώος για μια ακόμα πράξη βιασμού.

    Όπως φάνηκε από την απόφαση που εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι δεν πείστηκαν από τα υπερασπιστικά επιχειρήματα που προέβαλε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνούμενος ότι έχει τελέσει τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

    Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η οποία ήταν η μικρότερη που διαθέτει το Πρωτοδικείο για την εκδίκαση υποθέσεων αρμοδιότητας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

    Γι αυτό το λόγο ο περισσότερος κόσμος περίμενε να μάθει την ετυμηγορία του δικαστηρίου εκτός από την αίθουσα του δικαστηρίου.

    Κατά την εκφώνηση της απόφασης παρόντες ήταν οι δύο από τους τρεις καταγγέλλοντες που περίμεναν με αγωνία στην απόφαση των δικαστών, όπως και πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του κατηγορούμενου ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να ανακοινώνει την ενοχή του.

    Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση του Αλέξη Κούγια για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

    Το απόγευμα η τελική ετυμηγορία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέο επίδομα ανεργίας με έως 1.295 ευρώ για όλους – Τι αλλάζει και από πότε

    Στην καθολική εφαρμογή του νέου επιδόματος ανεργίας, που φτάνει μέχρι...

    Πάτρα: Στο εδώλιο για βία πασίγνωστος Πατρινός επιχειρηματίας! Τι έγινε στη δίκη την Παρασκευή! Τον κατηγορεί η εν διαστάσει σύζυγος

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b4%cf%8e%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80/

    Επίδομα 361 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται κάθε μήνα την οικονομική ενίσχυση

    Ένα σημαντικό βοήθημα παρέχει κάθε μήνα ο ΟΠΕΚΑ σε ορισμένους δικαιούχους...

    Πάτρα: Νεκρός 41χρονος που είχε καταδικαστεί

    Νεκρός βρέθηκε μέσα στο κελί του στην Γ’ πτέρυγα...