Ένταση στα Στενά του Ορμούζ: Περιστατικό «που αφορά τάνκερ» ανακοίνωσε το Κέντρο για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας

Ημερομηνία:

Το Κέντρο για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας (UKMTO) ανακοίνωσε το Σάββατο (25/7) περιστατικό «που αφορά τάνκερ» κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Παρά λληλα η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι ανέκοψε τον πλου τεσσάρων πλοίων πθουν στον δίαυλο.

Το UKMTO «έλαβε πληροφορία για περιστικό το οποίο αφορά τάνκερ και στρατιωτικές δυνάμεις στον Κόλπο του Ομάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην συνέχεια, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες ανέκοψαν τον πλου τεσσάρων πλοίων που επιχειρούσαν να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ χρησιμοποιώντας «προειδοποιητικές βολές», οι οποίες συνήθως γίνονται με πυραύλους.

Το Ιράν εμποδίζει συστηματικά τον διάπλου του Ορμούζ από την κατάρρευση του πρωτοκόλλου συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, το οποίο είχε πρόσκαιρα επιτρέψει το άνοιγμα των Στενών στην διεθνή ναυσιπλοΐα.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Champions League: Η μεγάλη μπίζνα στο ποδόσφαιρο – Πόσα χρήματα κερδίζει ο πρωταθλητής στην Ευρώπη

Η νέα σεζόν του UEFA Champions League ξεκινά και μαζί της ανοίγει...

Πάτρα: “Εφυγε νωρίς” η Αργυρώ Τσουμπλέκα

ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη μας ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΝ. ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑ ΣΥΖ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΕΤΩΝ 61 Κηδεύουμε την...

Πάτρα: Πήγε να τον πατήσει σε πεζόδρομο! Απίστευτη περιπέτεια για γνωστό δημοσιογράφο – φωτο

Εγραψε ο δημοσιογράφος Θάνος Χριστακόπουλος: Την ιστορία με ορισμένους...