ΕΟΠΥΥ: Παράταση ενός μήνα στα ηλεκτρονικά ραντεβού

    Ημερομηνία:

    Παγώνει για έναν μήνα η έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον προγραμματισμό ιατρικών ραντεβού, καθώς γιατροί και πολίτες δηλώνουν αμφότεροι ανέτοιμοι. Ετσι (και) για τις επόμενες 30 ημέρες η ιστοσελίδα finddoctors.gr θα λειτουργεί πιλοτικά ενώ στο μεταξύ αναμένεται κατά το διάστημα αυτό να γίνουν τεχνικές τροποποιήσεις, ώστε να σβηστούν τυχόν σφάλματα στο σύστημα.

    Υπενθυμίζεται, πάντως, πως στις αρχές του μήνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανιζόταν άκαμπτη παρά τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου και ιδίως των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, επιμένοντας πως η 1η Φλεβάρη θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρεωτική έναρξη του νέου ψηφιακού εργαλείου.

    Εντούτοις και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), έστω και στο παρά πέντε οι τεχνοκράτες στην οδό Αριστοτέλους έκαναν δεκτό το αίτημα του ιατρικού κόσμου για παράταση προκειμένου οι λειτουργοί του Ιπποκράτη να εκπαιδευθούν από την ΗΔΙΚΑ και να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα.

    «Παράλληλα, θα δοθεί χρόνος να τροποποιήσει η ΗΔΙΚΑ κάποια δεδομένα ανάλογα με τις επισημάνσεις του ΙΣΑ και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Παρ’ όλα αυτά, ο μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας διευκρινίζει με νόημα πως «εμμένει στη θέση του ότι ο γιατρός δεν είναι γραμματέας, είναι επιστήμονας και θα πρέπει το σύστημα να είναι εύχρηστο για να διευκολύνεται στο έργο του» ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν θα ισοδυναμεί με ταλαιπωρία και για τους πολίτες.

    Διορθωτικές, άλλωστε, αλλαγές στην πλατφόρμα ζητά και ο σύλλογος των συμβεβλημένων ιατρών (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), σημειώνοντας πως η ψηφιακή πύλη για τον προγραμματισμό ραντεβού της ΗΔΙΚΑ έχει στηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε πρωτίστως να εξυπηρετεί τις δημόσιες δομές (Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ) χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των ιδιωτικών ιατρείων.

    Τετραψήφιος αριθμός

    Είναι σημαντικό πάντως να υπογραμμιστεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παράλληλα δρομολογεί τη λειτουργία τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής, ώστε οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή να μπορούν να κλείνουν εναλλακτικά το ραντεβού τους με γιατρό της επιλογής τους. Επιπρόσθετα και όπως έχει διευκρινιστεί θα δοθεί η δυνατότητα οι ασθενείς (με έμφαση σε πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία) να επικοινωνούν απευθείας με τον γιατρό τους. Στην περίπτωση όμως αυτή, οι συμβεβλημένοι γιατροί θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα το ραντεβού που προγραμματίστηκε τηλεφωνικά.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 6 αλλαγές που έρχονται στην αγορά εργασίας

    Με κεντρικό άξονα την ευελιξία στο ωράριο απασχόλησης και τη χορήγηση ετήσιας...

    ΑΑΔΕ: Χαμηλά εισοδήματα στη δήλωση, εξαψήφιοι αριθμοί στην τράπεζα

    Περισσότερους από 1.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα –σε...

    ΠΑΤΡΑ: Περιοδεία κλιμακίου πολιτικής προστασίας του ΠΑΣΟΚ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Πρόγραμμα Περιοδείας Πάτρα Τρίτη 1 Ιουλίου 2025 Επικεφαλής: Πουλάς Ανδρέας (Βουλευτής...

    Επιμελητήριο Αχαΐας: Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία στα Καλάβρυτα – Ποια θέματα συζητήθηκαν

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας, τηρώντας τις δεσμεύσεις της νέας διοίκησης...