Επείγουσα επιστολή Αυγενάκη στον πρόεδρο της UEFA για τη Βόρεια Μακεδονία

    Ημερομηνία:

    Επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, η οποία κοινοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα, Θόδωρο Θεοδωρίδη, απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

    Ζητά να γίνει χρήση της ορθής εθνικής συντομογραφίας/ακρωνυμίου «NM» ή «RNM» της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Euro και να μην χρησιμοποιηθεί ο κωδικός χωρών του Διεθνή Οργανισμού Τυποποίησης (ISO).

    GLEARNET

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καθορίζει συντομεύσεις/ακρωνύμια για τη χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, ωστόσο η διεθνώς παγιωμένη πρακτική επιβάλλει να αντανακλάται το ακριβές όνομα κάθε χώρας στις συντομεύσεις/ακρωνύμια.

    Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης, επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η ονομασία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζητά την παρέμβαση της UEFA.

    Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώνει την UEFA ότι αντίστοιχη επιστολή απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Εργασίες στα Δίκτυα λυμάτων και όμβριων

    Εργασίες συντήρησης αγωγών λυμάτων και όμβριων πραγματοποιούνται σε περιοχές της Πάτρας, από τα...

    Η Στέγη Καλαβρυτινών παρουσίασε θεατρική παράσταση – φωτο

    Η Α΄ θεατρική ομάδα της ΣΤΕΓΗΣ Καλαβρυτινών ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ...

    Ο Αναπ. Περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος για τη 19η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην 19η «Ευρωπαϊκή Νύχτα...