Επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο με Ρομά μετά τον πυροβολισμό 16χρονου

    Ημερομηνία:

    Σε εξέλιξη είναι συμπλοκές μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, όταν ενεπλάκη σε καταδίωξη, τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.12.2022), αφού έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει.  

    Για την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι και τον τραυμάτισε σοβαρά.

     

    Δεκάδες εξαγριωμένοι Ρομά από το νοσοκομείο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι σε ένδειξη συμπαράστασης στον 16χρονο, και φώναζαν εναντίον των αστυνομικών.
    Στη συνέχεια κινήθηκαν κατά διμοιρίας των ματ που βρισκόταν στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, αρχίζοντας να πετούν μπουκάλια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα.

    Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και με κρότου λάμψης.

    Κάποιοι από τους Ρομά ζήτησαν από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς προκαλούν με τη στάση τους, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Φωτιά στο Λαδόπουλο – φωτό

    Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στις πρώην εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου...

    Πάτρα: Δράμα για 23χρονο στην Πλατεία Βουδ! Κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε – φωτό

    Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 3.30 το μεσημέρι...

    Φρικτό έγκλημα στην Ιταλία: 55χρονη Ουκρανή σκότωσε τον 9χρονο γιο της – Του έκοψε τον λαιμό με μαχαίρι

    Άγριο έγκλημα με δράστη μια 55χρονη γυναίκα από την Ουκρανία και...

    Οι Ταλιμπάν επιβάλλουν στις γυναίκες να φορούν μπούρκα για να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία

    Οι αρχές των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέταξαν όλες τις γυναίκες, ασθενείς,...