Επεκτείνεται το αντικείμενο των αντιπλημμυρικών εργασιών εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας

    Ημερομηνία:

    Επιπλέον εργασίες προστίθενται στο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας, που χρηματοδοτείται με πίστωση 79.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο καλείται να υλοποιήσει ο “Μορέας” Α.Ε.

    Φλίγκος

    Ειδικότερα, με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα αφ’ ενός στις περιοχές εκατέρωθεν του περιμετρικού δρόμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και αφ’ ετέρου στην περιοχή του οικισμού Πήδημα.

    ICECAP

    Συγκεκριμένα, με την εν λόγω απόφαση του υπουργού δίνεται εντολή στον παραχωρησιούχο “Μορέας” Α.Ε. να προβεί στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πήδημα του Δήμου Καλαμάτας, όπως επίσης και στις περιοχές εκατέρωθεν του περιμετρικού της Καλαμάτας, από το Πολιτέικο ρέμα (1 και 2) μέχρι και το ρέμα Κερεζένια.

    Η σχετική απόφαση αποτελεί τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του Κ. Καραμανλή, η οποία αναφερόταν σε συμπληρωματικές εργασίες -στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης του πιο πάνω οδικού έργου- “για την επείγουσα αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών ανάντι και κατάντι του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, ως προς τις εντελλόμενες εργασίες”.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Relentless.com: Απέφυγε ένα τεράστιο λάθος, έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

    15 Μαΐου 1997  H Amazon μπαίνει στο χρηματιστήριο. Μέσω της...

    Γιατί ο Τραμπ «ευλόγησε» τον αλ Σαράα; Παλιά τον είχαν επικηρύξει με 10 εκατ. δολάρια

    Οι ΗΠΑ τον είχαν επικηρύξει με 10 εκατ. δολάρια...

    ΜΕΘ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Γιατί είχαμε τόσους θανάτους στην πανδημία

    Τον εφιάλτη της πανδημίας ξυπνά η υπόθεση των δεκάδων...

    Ξεπέρασε το 90% η πρόοδος των εργασιών στο τμήμα Πύργος – Γαστούνη – ΦΩΤΟ

    Τοποθετούνται πινακίδες σήμανσης, ολοκληρώνονται τα κτίρια, αρχές Ιουνίου η...