ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΙΣΟΥ ΔΙΣ: Η Πάτρα «ψάχνεται» και ο Αστακός κατασκευάζει τη μεγαλύτερη μαρίνα Mega Yacht στην Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Την ώρα που η Πάτρα προσπαθεί μετ’ εμποδίων (λόγω της στάσης της δημοτικής Αρχής) να κατασκευάσει μαρίνα Mega Yacht, στον Αστακό γίνεται η μεγαλύτερη ίσως επένδυση σε αυτό τον τομέα. Τα κίνητρα της χωροθέτησης και της ταχείας αδειοδότησης δόθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο στην στρατηγική επένδυση μαμούθ που ετοιμάζουν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Η επένδυση συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ, έχει  στόχο σε ορίζοντα 15ετίας, να μετατρέψει το λιμάνι του Αστακού στη μεγαλύτερη μαρίνα mega-yaght στη χώρα. Παράλληλα ο φορέας της επένδυσης, η Αστακός Τέρμιναλ, θα δημιουργήσει ένα πολυχώρο εμπορικών αλλά και άλλων τουριστικών δραστηριοτήτων σε ένα ακίνητο περίπου 1.800 στρεμμάτων γύρω από το λιμάνι του Αστακού.

    Σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Ανάπτυξης, η συνολική επένδυση για τον μετασχηματισμό του λιμένα Αστακού, ανέρχεται σε 524 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Eξ’ αυτών:

    179 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την διαμόρφωση των λιμενικών εγκαταστάσεων με σημαντικότερη επένδυση τη δημιουργία ενός ελλειπτικού προβλήτα κόστους 83 εκατ. ευρώ. Επίσης στην μαρίνα προβλέπεται η δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων όπως παραθεριστικό χωριό, αλλά και πιθανώς ξενοδοχείο.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    275 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις υποδομές στη χερσαία ζώνη (δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ενέργειας κ.λπ.). Σημειώνεται ότι ο Αστακός είναι ένα μικρό Ελληνικό σε έκταση, αφού ανέρχεται σε 1.800 στρέμματα δηλαδή στο 30% του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό (6.200 στρέμματα).

    45 εκατ. ευρώ για το business hub που θα περιλάβει εμπορικά κέντρα, καταστήματα, αναψυκτήρια κ.λπ. και τα υπόλοιπα

    24 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για λοιπά έξοδα όπως τόκοι κ.ά.

    Τα κεφάλαια θα προέλθουν κυρίως από δανεισμό αλλά και από τις παραχωρήσεις εντός της επένδυσης.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Pasta alla Vodka: H συνταγή με τη μεθυστική σάλτσα που απογειώνει τα ζυμαρικά

    Η συνταγή για pasta alla vodka αποτελεί την απόδειξη πως ο...

    5Χ5: Ο Θάνος Κιούσης επιστρέφει δυναμικά – Πότε κάνει πρεμιέρα

    Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «5Χ5» με τον ταλαντούχο Θάνο Κιούση,...

    Στυτική δυσλειτουργία: «Xτυπά» 2 στους 3 άνδρες κάτω των 40 ετών – Στο στόχαστρο και οι 20χρονοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%83%cf%84%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-x%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac-2-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-3/

    Πάτρα: Τα αυτοκίνητα στο κέντρο… δεν κινούνται!

    Δεν ξέρουμε πώς, πότε και σε ποιον βαθμό θα...