Επενδυτικό «μπουμ» €100 δισ. στην ελληνική οικονομία τα επόμενα έξι χρόνια

Ημερομηνία:

Ανάχωμα απέναντι στις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, τις οποίες βιώνει πλέον ο σύγχρονος κόσμος (πανδημίες, κόστος ενέργειας, τεχνολογική επανάσταση, κλιματική αλλαγή κ.λπ.), υψώνουν για τη χώρα μας δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις 100 δισ. ευρώ στα επόμενα έξι χρόνια.

PHILOXENIA

Μέσα σε τόσο στενό χρονικό διάστημα, ποτέ η Ελλάδα δεν είχε υποδεχθεί τόσες μεγάλες κρατικές δαπάνες: επενδύσεις 85 δισ. ευρώ από το 2022 ως το 2027, ίσες με το μισό ΑΕΠ της χώρας. Ούτε εφάρμοσε όμως ποτέ τόσο οργανωμένο σχέδιο για να κινητοποιήσει και τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια επιπλέον -πέραν όσων άλλων εξαγορών ή ιδιωτικοποιήσεων τυχόν συμβούν στα χρόνια που έρχονται.

Ακόμα και αν δεν πάνε όλα κατ’ ευχήν, φαντάζει αδύνατο να μην μπουν στην ελληνική οικονομία τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ ως το 2027. Αλλά και πέρα από τα ποσά αυτά και τις εργασίες που θα απαιτηθούν ή τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στο διάστημα μιας εξαετίας, ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει ίσως ότι θα στραφούν σε τομείς και επενδύσεις που έχουν μέλλον, θεραπεύοντας παθογένειες του παρελθόντος.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Macklemore: Δωρίζει 1 εκατ. δολάρια στους Παλαιστίνιους μετά την απομάκρυνσή του από την περιοδεία του Εντ Σίραν

Μία νέα κίνηση έκανε ο Macklemore λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνσή...

Μαντόνα: Το μεγάλο comeback μετά από 23 χρόνια – Η επιστροφή που κανείς δεν περίμενε

Μια επιστροφή που αναμένεται να συζητηθεί ετοιμάζει η Μαντόνα, καθώς ύστερα από...

Τρελαίνει την Ευρώπη ο ΟΦΗ: Πρεμιέρα με νίκη στη League Phase του Europa League, 2-0 τη Χοφενχάϊμ

Έγραψε ιστορία ο ΟΦΗ, 2-0 τη Χοφενχάϊμ στο Παγκρήτιο Με...