Έπεσαν οι υπογραφές για την Τσέλσι: Από τον Αμπράμοβιτς στην κοινοπραξία του Τοντ Μπέλι με 4 δισ. λίρες

    Ημερομηνία:

    Η κοινοπραξία υπό την ηγεσία του συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ «LA Dodgers» Τοντ Μπέλι και με την υποστήριξη της «Clearlake Capital» κέρδισε την προσφορά για την απόκτηση της Τσέλσι  σε μια συμφωνία που ξεπερνάει τα 4 δισεκατομμύρια λίρες, όπως επιβεβαίωσε και ο σύλλογός του δυτικού Λονδίνου.

    Οπως προκύπτει, οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει και η Τσέλσι περνά σε μια νέα εποχή. Η πρόταση έχει σταλεί τώρα στην κυβέρνηση και στην Premier League για έγκριση.

    Με λίγο περισσότερες από τρεις εβδομάδες να απομένουν για την τρέχουσα άδεια λειτουργίας του συλλόγου, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου, ο Τοντ Μπέλι πρόκειται να ολοκληρώσει την εξαγορά του μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

    «Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι με την ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τον Τοντ Μπέλι. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Τσέλσι.

    Ο Ρώσος ιδιοκτήτης Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος υπόκειται πλέον σε κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, έβαλε προς πώληση τους μπλε του Λονδίνου στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία.

    O Μπέλι εκτός από το 20% των Los Angeles Dodgers έχει μετοχές και στους Los Angeles Sparks, ενώ μαζί με τον Μαρκ Γουόλτερ απέκτησαν μερίδιο 27% στους Los Angeles Lakers το 2021.

    Το 2019 είχε κάνει προσπάθεια για να αγοράσει την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς δίνοντας 3 δισ. δολάρια αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε.

    Το 2022 επανήλθε για την αγορά της Τσέλσι μαζί με τον Ελβετό μεγιστάνα των επιχειρήσεων Χανσγιόργκ Βις. Ο Αμερικανός επενδυτής και επιχειρηματίας – ο οποίος αρχικά  έχει προσφέρει περίπου 2.5 δισεκατομμύρια λίρες για τον σύλλογο πριν ανέβει στα 4 και κλείσει το deal – έχει αναφερόμενη καθαρή περιουσία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,6 δισεκατομμύρια λίρες) σύμφωνα με το Forbes.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μύλος στην εξεταστική: Σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν, φώναξε η Κωνσταντοπούλου στη Συρεγγέλα, δείτε βίντεο

    Αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά την εξέταση του Γιώργου Ξυλούρη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κι...

    Δολοφονία στη Φοινικούντα: «Ο θείος μου είχε αλλάξει διαθήκη 5 φορές μέσα σε 6 μήνες»

    Η Αμαλία Τομαρά, ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα που...

    Σταθερά τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη για το 2026 στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

    Καμία αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών δημοτικών τελών για το 2026...

    Αυτός είναι ο Πατρινός δικηγόρος που… “ξανανίκησε” την Ζωή Κωνσταντοπούλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85/