Επιχείρηση «Χελωνονιντζάκι»: Εντοπίστηκαν πάνω από 2.000 παιδόφιλοι ανά τον κόσμο

    Ημερομηνία:

    “Πάνω από 2.200 δράστες που κακοποιούσαν σεξουαλικά και εκμεταλλεύονταν παιδιά, εντοπίστηκαν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της επιχείρησης «Χελωνονιντζάκι» που διεξήγαγε η ελβετική αστυνομία”, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (30/5).

    Ειδικότερα, η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 2012 όταν η ελβετική αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα άτομο που κατοικούσε στο καντόνι του Άαργκαου στην Ελβετία διένεμε «παράνομο πορνογραφικό υλικό» με το ψευδώνυμο «Χελωνονιντζάκι» χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα GigaTribe, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων ανώνυμα.

    Έπειτα, μετά από εκτεταμένες έρευνες προχώρησαν την ίδια χρονιά στη σύλληψη ενός 62χρονου Γερμανού, ο οποίος καταδικάστηκε το 2015.

    Τότε, οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το προφίλ του για να αποκαλυφθούν και άλλοι που διαπράττουν εγκλήματα και σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών.

    «Η μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου για αρκετά χρόνια στέφθηκε με επιτυχία», με περισσότερους από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων να έχουν εντοπιστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Συλλήψεις έγιναν στην Ελβετία όπως και σε άλλα μέρη στον κόσμο, μεταξύ άλλων, στην Κροατία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, το Περού, τη Ρουμανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Μεταξύ των συλληφθέντων, κάποιοι έκαναν χρήση παιδικής πορνογραφίας και άλλοι κακοποιούσαν παιδιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 10 κορυφαίοι και πιο ακριβοί καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης

    Στις μέρες μας η τέχνη έχει πια ξεπεράσει τους...

    Δυτική Ελλάδα: Συνελήφθησαν δυο ανήλικοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε 15χρονο

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος...

    Οικογένεια Παπαγεωργίου: Στο στόχαστρο ξανά για Avenue και ακίνητο στην Εκάλη

    Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών επανέρχεται η οικογένεια Παπαγεωργίου της Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Sanyo Hellas). Συγκεκριμένα, σε...

    Οδός Ερμού: Η ιστορία πίσω από τον πιο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας

    Παπασπύρου, Πετρίδης, Αλεξανδράκης, το άτυπο «hall of fame» της...