flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Επιμελητήριο Αχαΐας: Διεθνής κοινή συνέντευξη τύπου για το INTECMED

Η Διοίκηση του  Επιμελητηρίου Αχαΐας σας προσκαλεί στην Διεθνή κοινή συνέντευξη τύπου  για την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού έργου  INTECMED «Οικοσυστήματα για την αναζήτηση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην περιοχή της Μεσογείου», στο οποίο το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι ο Επικεφαλής εταίρος. Η Διεθνής Συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 , από 12:00π.μ έως 13:00μ.μ. μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Ο κύριος στόχος του INTECMED, ενός έργου που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Προγράμματος ENI CBC MED 2014-2020, είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων οικοσυστημάτων καινοτομίας σε τοπικό επίπεδο για την υποστήριξη της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της εμπορευματοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων παραγόντων της καινοτομίας, ιδίως της επιστημονικής κοινότητας, των βαθμίδων εκπαίδευσης, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (κυρίως Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις), αλλά και τους πολίτες. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία του πρώτου διασυνοριακού δικτύου καινοτομίας που θα αποτελείται από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, δημόσιους φορείς, επενδυτές και ΜμΕ.   Πηγή  έμπνευσης για αυτό το έργο ήταν η καινοτόμος και επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRS IQ, ενώ η προετοιμασία και η υποβολή για χρηματοδότηση επετεύχθη χάρη στην κοινή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Πανεπιστημίου Πάτρας.

 

Το ΙNTECMED θα εστιάσει τις δράσεις του στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, την Αίγυπτο,  την Τυνησία και την Ανδαλουσία (Ισπανία). Ελπίζουμε να αναπτύξουμε μια βιώσιμη και μακροχρόνια σχέση με τον οργανισμό σας για να αυξήσουμε την προβολή αυτού του μοναδικού έργου που μεταξύ άλλων επιδιώκει τον μετριασμό του αντίκτυπου του COVID-19 στην δημιουργία θέσεων εργασίας και στη μεταφορά τεχνολογίας μεταξύ των μεσογειακών χωρών.

 

Η Συνέντευξη Τύπου, θα πραγματοποιηθεί κυρίως στην Αγγλική γλώσσα (επίσημη γλώσσα του έργου) ενώ θα υπάρχουν και σύντομες παρουσιάσεις από τους εταίρους κάθε χώρας στην εθνική τους γλώσσα. Όλοι οι εταίροι του έργου θα είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ΜΜΕ, στα Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ελληνικά και Ισπανικά.

 

Για να συμμετέχετε παρακαλείστε να κάνετε εγγραφή στην φόρμα:

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου: http://www.enicbcmed.eu/projects/intecmed ή επικοινωνήστε με την Ομάδα έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας : μέσω email στο projects@e-a.gr /τηλεφωνικά στο 2610241244.

 

 

 

11-11:07 Χαιρετισμοί

§  κ. Khaled ElSaadany, Προϊστάμενος, Κοινή Τεχνική Γραμματεία, Προγράμματος ENI CBC MED Programme

§  κ. Τσούμπελης Θεόδωρος, Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαΐας, Εκπρόσωπος Διοίκησης

11:07- 11:17 Σύντομη Παρουσίαση του έργου INTECMED

§  Επικ.Καθ. Γιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Υπεύθυνος Έργου, Επιμελητήριο Αχαΐας

11:17-11:25 Παρουσίαση της  PATRAS IQ (P1)

§  Καθ. Καρακαπιλίδης, Πανεπιστήμιο Πατρών-Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας

11:25- 11:45 Παρουσιάσεις ανα χώρα

o    Ισπανία 7’ – στα Ισπανικά

§  κα.Maria Garcia, Σύμβουλος Καινοτομίας, Τεχνολογικός Οργανισμός Ανδαλουσίας

§  Εκπρόσωπος, Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιομηχανίας, Υπηρεσιών και Ναυτιλίας της Σεβίλλης

o    Τυνησία 7’ – στα Γαλλικά

§  κ.Moez Hassen, Γενικός Διευθυντής, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Cap Bon

§  κ.Abdelly Chedly, Γενικός Διευθυντής, Εθνική Υπηρεσία Προώθησης της Επιστημονικής Έρευνας

o    Αίγυπτος 7’  – στα Αγγλικά

§  Dr. Alaa Ezz, Γενικός Γραμματέας, Συνομοσπονδία-Ευρωπαϊκών Αιγυπτιακών Επιχειρηματικών Συνδέσμων

§  κα.Margreet Magdy, Δ/ντρια του Ίδρυμα Ανάπτυξης SEKEM

11:45-12 Ερωτήσεις

Comments are closed.