EΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Πόσοι πέθαναν από κορονοϊό μέχρι σήμερα σε κάθε Δήμο της Αχαϊας

Ημερομηνία:

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια πανδημίας δίνονται στη δημοσιότητα οι θάνατοι λόγω του κορονοϊού ανά Δήμο σε όλη τη χώρα, καθώς μέχρι σήμερα η καταγραφή γινόταν με βάση τα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονταν και τελικά έχαναν τη ζωή τους οι ασθενείς.
Τα δεδομένα για τους θανάτους λόγω Covid-19 ανά δήμο τη διετία 2020-2021, αφορούν συνολικά 20.849 θανάτους που καταγράφηκαν στη χώρα μας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η περιγραφή της αιτίας θανάτου στο πληροφοριακό σύστημα προκύπτει από το πιστοποιητικό θανάτου.

 Όσον αφορά τους Δήμους της Αχαΐας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν έχουμε τα εξής: Στον Δήμο Πατρέων, το 2020 οι θάνατοι από covid-19 ήταν 28 ενώ το 2021 παρουσίασαν μεγάλη αύξηση φτάνοντας τους 331. Στον Δήμο Αιγιαλείας το 2020 είχαμε 3 θανάτους ενώ το 2021 ο αριθμός έφτασε τους 101. Στο Δήμο Καλαβρύτων το 2020 είχαμε 1 θάνατο και το 2021 5. Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας το 2020 δεν είχαμε κανέναν θάνατο ενώ το 2021 είχαμε 57 θανάτους.  Τέλος στο Δήμο Ερυμάνθου μηδενικοί ήταν οι θάνατοι από covid-19 το 2020, ενώ το 2021 οι θάνατοι ήταν 23.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ιός Δυτικού Νείλου: Έως τον Οκτώβριο η έξαρση των κρουσμάτων – Οι ομάδες υψηλού κινδύνου και τα συμπτώματα

Αυξημένη ανησυχία προκαλούν τα αυξανόμενα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου,...

Στα ύψη το μοσχάρι: 28,4% ακριβότερο από τον Δεκέμβριο του 2024

Το μοσχάρι κοστίζει 28,4% περισσότερο σε σχέση με τα τέλη του 2024,...

Πιο κοντά από ποτέ η ανακοίνωση του νέου Τζέιμς Μποντ – Ποιοι ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο του 007

Η αναζήτηση του επόμενου ηθοποιού που θα ενσαρκώσει τον...

Πάτρα: Θερμικές παγίδες τα ελληνικά νοικοκυριά: «Βράζουν» τα σπίτια στους 38 βαθμούς

Σε θερμικές παγίδες μετατρέπονται το καλοκαίρι τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα...