ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ: 27 σεισμοί στην Αχαϊα σε 24 ώρες! Τι προβλέπει ο καθηγητής!

    Ημερομηνία:

    Eγραψε ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης:
    Τις τελευταίες 24 ώρες περίπου (από τα ξημερώματα της Δευτέρας), υπάρχει μια αυξημένη μικροσεισμική δραστηριότητα, στη περιοχή ανατολικά των Καλαβρύτων (~12 km), μεταξύ Ακράτας και Ζαρούχλας. Πρόκειται για 27 γεγονότα με μέγεθος γύρω στο 1.8. Ο μεγαλύτερος σεισμός είχε μέγεθος 2.6 και σημειώθηκε στις 22/03/2021@18:58 UTC.
    Σας υπενθυμίζω και την αυξημένη σεισμική δράση που παρατηρούμε τους τελευταίους τρεις μήνες στο Δυτικό Κορινθιακό. Στο παρακάτω διάγραμμα η χρονική εξέλιξη φέρεται με χρωματική κλίμακα ενώ το μέγεθος της προκαλούμενης παραμορφώσεις αναπαρίσταται με το αντίστοιχο μήκος των βελών.
    Το Γεωδυναμικό με το εκτεταμένο δίκτυο σεισμογράφων το οποίο έχει αναπτύξει την περιοχή παρακολουθεί συνέχεια τα φαινόμενα και ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς και όποτε απαιτείται και τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ.
    Ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα και οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε τα γνωστά αντισεισμικά μέτρα.

     

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ: 27 σεισμοί στην Αχαϊα σε 24 ώρες! Τι προβλέπει ο καθηγητής!

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Τι θα γίνει στον παλιό σταθμό ΚΤΕΛ στην οδό Ζαϊμη; Τα σενάρια

    Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί πλέον ο νέος σταθµός...

    Πληθαίνουν οι διαδικτυακές απάτες από εταιρείες-«φαντάσματα»

    Ραγδαία αύξηση των επενδυτικών απατών στο Διαδίκτυο παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, με...

    Το πάρκο για skaters στην Πάτρα… μάλλον αργεί πολύ!

    To έχουν ζητήσει εδώ και καιρό οι skaters της...